Španjolske princeze: kćeri kraljice Letizije stvarno su porasle, starija se već priprema za krunu

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Iako britanska kraljevska obitelj dobiva puno više medijske pažnje, kralj Španjolske i njegova obitelj jednako su zanimljivi
  • O ljubavnoj priči kralja Filipa i nekadašnje novinarke, prve španjolske kraljice iz 'naroda' sve znamo, no sada na scenu stupaju njihove dvije poodrasle kćeri, Leonora koja se priprema za tron i Infanta Sofia
  • Ovih dana viđeni su na odmoru u Mallorci i svijet su obišle fotografije lijepe obitelji - a zgodne plavokose princeze nimalo ne sliče mami Letiziji

I dok je svijetu oduvijek posebno zanimljiva britanska kraljevska obitelj čiji članovi redom pune medijske stupce, o španjolskoj kraljevskoj obitelji piše se puno rjeđe. To je prava šteta budući da Kralj Filip VI, Kraljica Letizia i njihove dvije kćeri Leonora, princeza od Asturije i buduća nasljednice trona, i Infanta Sofía iz Španjolske čine jednu uistinu zanimljivu i modernu kraljevsku obitelj koja vodi nešto diskretniji i neformalniji život što je dosta neobično u kraljevskom svijetu punom tradicije, strogih pravila i formalnosti.

Dovoljno je reći kako kralj vozi motor, a na svoju kraljicu bacio je oko dok je ona kao reporterka izvještavala za CNN. Upravo radi njenih nekraljevskih korijena i činjenice da je iza sebe imala brak, Letizia nije s oduševljenjem primljena u kraljevsku obitelj koja je očekivala katoličku nasljednicu plave krvi. Međutim, čini se kako se narodu sviđa njihova moderna bajka i ljubavna priča koja prkosi kraljevskim pravilima te španjolska kraljevska obitelj na čelu s kraljem Filipom VI uživa simpatije naroda. Posebice ako uzmemo u obzir da španjolska monarhija dugo godina nije uživala naklonost naroda, posebice s posljednjim kraljem Juanom Carlosom I, koji je ostavio monarhiju u prilično lošem stanju nakon niza koruptivnih skandala koji su ubrzali njegovu abdikaciju.

Fotografije lijepe španjolske kraljevske obitelji na odmoru obišele su svijet

Španjolski monarh trenutačno je na odmoru na Mallorci, a svijet su obišle fotografije lijepe četveročlane obitelji u posjetu povijesnoj palači gdje su bili opušteno, ali elegantno odjeveni. Sigurni smo da prosječnom prolazniku koji nije upoznat s time kako izgleda kraljevska obitelj, ništa na njima i oko njih ne bi dalo naslutiti da se nalazi u prisutnosti kraljevskog para i princeza na kakve smo navikli. Obitelj je upravo započela svoj ljetni odmor na Balearskim otocima gdje posjećuju ključne turističke atrakcije u tom području, baš kao i svaka druga obitelj.

Kraljicu Letiziu često se uspoređuje s Kate Middleton kada se govori o modi. Nekadašnja reporterka, a današnja kraljica uvijek je besprijekorno odjevena, a njen stil je elegantnan, ali moderan. Za šetnju po Mallorci i turistički obilazak odlučila se za končane espadrile, sugu bijelu suknju sa zelenim uzorkom i košulji bez rukava u istoj zelenoj boji. Preko ramena je nosila slamnastu torbu s kožnim remenom, a u ruci naočale. 

Life&style Nizozemski kralj i kraljica pokazali su svoje tri kćeri tinejdžerke, koja od njih ti je najveća ljepotica?

A pažnju su nam, osim lijepe Letizije, privukle i njene dvije kćeri, 16-godišnja princeza Leonora i 15-godišnja princeza Sofija koje, iako fizički ne sliče mami, su očito naslijedile njen smisao za modu. Lijepe sestre često su viđene u haljinama, a za ovu priliku starija sestra i nasljednica trona, princeza Leonora se odlučila za bijelu široku haljinu s dugim zavrnutim rukavima dok se mlađa princeza Sofija odlučila za ružičastu haljinu bez rukava. 

Iako ima samo 16 godina, princeza Leonora već se priprema za dan kada će postati kraljica. Princeza koja govori četiri jezika, uključujući i mandarinski, pokušava uskladiti svoj život koji uključuju dužnosti buduće kraljice sa svakodnevnim školskim obvezama koje ima kao učenica u velškom internatu UWC Atlantic College, nazvanom 'Hippie Hogwarts' zahvaljujući progresivnom pristupu obrazovanju i slikovitom okruženju dvorca.

5 stvari koje smo naučili o kraljici Elizabeti II. iz novog dokumentarca o dugovječnoj britanskoj vladarici

Tijekom školskih praznika Leonor se vraća kući u Španjolsku gdje obavlja kraljevske dužnosti, a do sada je ostvarila brojne solo angažmane, ali i one koje je odradila uz roditelje i voljenu sestru s kojom ima izrazito blizak odnos. Infanta Sofía od Španjolske, koja je ime dobila po baki kraljici Sofiji, nema titulu princeze jer nije u redu za tron, a ukoliko bi kraljica i kralj dobili sina i princeza Leonora bi dobila status infanta, dok bi muški nasljednik bio princ. Neke kraljevske običaje je ipak teško mijenjati.

Posjeti Miss7.24sata.hr