Ova verzija sočnih malokaloričnih cimet rolica možda je i boljeg okusa od originala

Unsplash/Svitlana Foto: Unsplash/Svitlana
Vidi originalni članak
  • Prozračne, pahuljaste, aromatične i neodoljivo ukusne: cimet rolice iznimno su popularne više od 100 godina
  • Cimet rolice podrijetlom su iz Švedske (iz 1920-ih), a ova poslastica, poznata kao 'kanelbulle', tradicionalno se poslužuje tijekom 'fike' - švedske pauze za kavu
  • I kod nas se rolice s cimetom, osobito u jesen i zimi, mogu pronaći u gotovo svakoj pekari – i obožavamo ih! 

Cimet rolice spadaju među omiljene slastice i koliko god su ukusne, također su visokokalorične i sadrže dosta ugljikohidrata. Nema ništa loše pojesti koju s vremena na vrijeme, ali ako se jednostavno ne možeš zasititi cimet rolica, ova verzija s malo ugljikohidrata mogla bi biti izvrsna alternativa. Prozračna „peciva“ napravljena su od bademovog i kokosovog brašna umjesto pšeničnog brašna, ali nisu ništa manje aromatična zahvaljujući jajima, krem siru, eritritolu i naravno - puno cimeta. Čak mislimo da se definitivno mogu natjecati s originalom i (skoro) još boljim okusom zahvaljujući finim prženim aromama od kokosovog i bademovog brašna. 

Native sadržaj 5 navika uspješnih ljudi: Kako da briljiraš u poslu i životu

Recept za malokalorične cimet rolice

Sastojci za 8 cimet rolica

Tijesto: 

• 150 g bademovog brašna
• 30 g kokosovog brašna
• 2 žlice kokosovog ulja (otopljenog)
• 3 jaja 
• 3 žlice eritritola ili stevije
• 1 žličica praška za pecivo
• 1 žličica mljevenog cimeta
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 prstohvat soli

Nadjev:

• 2 žlice maslaca
• 2 žlice cimeta
• 3 žlice eritritola

Glazura:

• 2 žlice bademovog mlijeka
• 1-2 žlice eritritola u prahu

Life&style Kad se najpopularniji ljetni koktel pretvori u toplo zimsko piće, dobijemo vrući Hot Aperol. Evo recepta!

Priprema:

1. Razmuti jaja te dodaj kokosovo ulje, eritritol i ekstrakt vanilije.

2. U zdjelu dodaj bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sol pa sve zamijesi u glatko tijesto.

3. Tijesto zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na 15-ak minuta da se malo stegne.

4. Pomiješaj otopljeno kokosovo ulje ili maslac s cimetom i eritritolom.

5. Na papiru za pečenje razvaljaj tijesto u pravokutnik.

6. Rasporedi smjesu cimeta i maslaca ravnomjerno po tijestu.

7. Pažljivo zarolaj tijesto s duže strane.

8. Roladu nareži na šnite debljine oko 2 do 3 cm i slaži šnite na lim obložen papirom za pečenje.

9. Cimet rolice peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva (gornja/donja toplina) 15 do 20 minuta dok lagano ne porumene.

10. Za glazuru pomiješaj bademovo mlijeko i eritritol u prahu dok ne nastane glatka smjesa.

11. Glazuru prelij po još toplim cimet rolicama.

Savjet: cimet rolice najboljeg su okusa tek izvađene iz pećnice, dok su još tople, ali se također mogu zagrijati sljedeći dan u mikrovalnoj pećnici.

Life&style Uz recept Jamieja Olivera, juhu od bundeve će obožavati i oni koji je ne vole

Posjeti Miss7.24sata.hr