Snježna idila: 6 romantičnih kućica za zimski odmor u Hrvatskoj

Thinkstock / Spencer Davies
Vani snijeg, unutra pucketa vatra, negdje daleko od gradske vreve...Ta ideja nas sve više privlači, pa smo odlučili istražiti ponudu u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Puno smo puta gledati filmove čija se radnja odvija u nekoj drvenoj kućici daleko od civilizacije i zamišljali kako bismo rado baš tako, zameteni snijegom, proveli hladne, zimske dane. Na na pamet nam pada i film 'The Holiday' u kojem likovi koje tumače Cameron Diaz i Kate Winslet zamijene kuće uoči božićnih blagdana. Kuća u engleskom Surreyu postaje praznični dom Cameron Diaz, a njezin izgled nas je osvojio na prvu. 

Daleko je Surrey, pa smo krenuli u istraživanje ponude seoskih kuća u Lijepoj Našoj, točnije u planinskim regijama Lijepe Naše gdje ipak ima nešto snijega i evo što smo izdvojili.

MISS7 ANKETA Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo...

MRZLIN GRAD

U mjestu Vrelo Koreničko, točnije u dolini ispod vrha Mrsinja smjestilo se obiteljsko domaćinstvo Mrzlin grad. Samo desetak minuta udaljeno od Plitvičkih jezera pružit će ti iskustvo prave snježne idile. Osim što možeš uživati u mirnom odmoru u toploj kući s pogledom na snijeg, i oni željni malo aktivnijeg odmora doći će na svoje. Tako je u ponudi jahanje na konjima, nordijsko hodanje, odlazak u lov (koji baš i ne favoriziramo) te vožnja motornim saonicama. A ako te ne privlači ništa od toga, uvijek ti ostaje dobro staro grudanje i pravljenje snjegovića. Cijena noćenja za dvije osobe je 531 kunu, a za tri osobe 678 kuna.

HOUSE GERBAZ

U planinskom ambijentu Platka smjestila se kuća koja je pravi odmor za dušu i tijelo. U blizini grada Rijeke luksuzna vila s tri sobe pružit će ti sve što ti je potrebno kako bi se stvarno odmorila. Vlasnici su pazili na svaki detalj kako bi se stekao ugođaj pravog doma. Unutrašnjošću podsjeća na planinske kuće smještene uz brojna alpska skijališta, a dva kamina će te ugrijati dok gledaš snijeg kako pada. Kuća je namijenjena za šestero ljudi, a cijena za tri noćenja je 5006 kuna.

VODENICA VRELO

U Vrelu Koreničkom, u  istom mjestu kao i još jedan navedeni pansion, smjestila se i ova kuća za odmor za koju bez pretjerivanja možemo reći da izgleda kao iz bajke. Drvena koliba s drvenim vanjskim jacuzzijem i mostićem koji ju povezuje s mlinom uređena je da već na sam pogled djeluje toplo i ugodno. Postoji opcija iznajmljivanja i mlina, pa možeš birati u kojem dijelu imanja želiš odsjesti. Bez razmišljanja bi pristali na odmor u ovoj idili i vjerujemo kako bi to bio idealno mjesto za punjenje baterija. Cijena noćenja u mlinu je od 1245 kuna, a u kolibi 1890 kuna. Mlin je namijenjen za četvero ljudi, dok se šestero može smjestiti u kolibu. 

Life&style Voliš božićne filmove? Horoskop kaže koji je baš za tebe

GORSKI LAZI - KUĆA ZA ODMOR

Kuća, kao što i njezino ime govori, nalazi se u Gorskom Kotaru, u zaseoku Lazi nedaleko od Tršća. Osim što nas njeno uređenje puno detalja podsjeća na prošla vremena, pravo je mjesto za zimski odmor koje će uz svoj retro štih dati neki poseban gušt boravka. Kamin koji se nalazi na centralnom mjestu idealan je za uživanje u mirnim zimskim večerima kad si okružena sa svojim najmilijima. U okućnici se nalazi logorska vatra i hot tub kako bi se zimi mogli ugrijati. Cijena noćenja je 120 eura odnosno 889 kuna, a i ona je kao i ostale kuće za odmor namijenjena za šestero ljudi.  

HOLIDAY HOME JELA

Vikendica smještena u Mrkoplju izgleda kao da je iz američkih filmova. Donji kat je u staklu, pa već možemo zamisliti divan prizor snijega iz topline unutrašnjosti. U kući se nalazi i vinski podrum s klupom i velikim stolom koji izgleda idealno za neku proslavu poput Nove Godine s prijateljima. Osim podruma, ova vikendica ima i divnu terasu na kojoj se vidimo kako ispijamo jutarnju kavu dok gledamo u bjelinu ispred sebe, a ima i tri spavaće sobe pa tvojoj ekipi neće nedostajati mjesta. Cijena za dva noćenja 2966 kuna. Ovu ovu kuću, od svih navedenih, stane najviše ljudi- njih čak desetero plus troje djece. 

KUĆA SOBOL

Gorski Kotar je prava zimska destinacija, a u Čudesnoj dolini leptira se smjestila baš ova kuća Sobol. Kombinacija drva i kamena okružena snijegom, a unutrašnjoj odiše toplinom i pravim domaćim ugođajem. Idealna je za uživanje u svako godišnje doba, ali zimi ima posebnu čar. Zbog svoje dobre lokacije u blizini se nudi pregršt aktivnosti kako bi svoj odmor s vremena na vrijeme učinila zanimljivijim. Cijena noćenja iznosi 110 eura, odnosno 816 kuna za dvije osobe uz korištenje jedne sobe.  

Posjeti Miss7.24sata.hr