Slatki recept: neodoljivi Raffaello muffini s kremom od šumskog voća

shutterstock Raffaello muffini s kremom od bobica
Vidi originalni članak
  • Popularna Raffaelo kombinacija kokosa i badema ovdje dobiva genijalnu nadogradnju
  • S ljubičastom kremom od bobičastog voća ne samo da muffini izgledaju super nego  je i okus rajski! 
  • Ukratko, zasuči rukave jer ove muffine jednostavno moraš probati!

Ljubitelji Raffaella više ne moraju ponavljati da se kokos i bademi savršeno slažu. Za ovaj recept se dodaje još kremasti preljev od bobica. Osim što izgleda fantastično na svakom stoliću za kavu, okusom će oduševiti i mlade i stare. Dobar tek!

Sastojci za 12 muffina:

• 125 g šećera

• 125 g maslaca (omekšaog)

• 2 jaja

• 2 kapi ekstrakta vanilije

• 150 g brašna

• 2 žličice sode bikarbone

• 80 g naribanog kokosa

• 20 g mljevenih badema

• 125 g mlaćenice

Za preljev:

• 100 g tamnog bobičastog voća (npr. borovnice)

• 200 g mascarpone sira

• 150 g vrhnja za šlag

• 1 pakiranje učvršćivača za šlag

• 40 g šećera u prahu

• malo naribanog kokosa

• 12 kupovnih Raffaello kuglica

Zdrava poslastica Muffini od banane i tamne čokolade spajaju najbolje - i zdravi su i ludo ukusni

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). Zatim izmiksaj u zdjeli ručnim mikserom šećer, maslac i ekstrakt vanilije. Potom dodaj jaja i ponovno izmiksaj.

2. U posebnoj posudi dobro pomiješaj brašno s praškom za pecivo. Zatim to postupno dodaj u tijesto uz miješanje. U tijesto dodaj pahuljice kokosa i mljevene bademe te na kraju mlaćenicu. Ponovno dobro promiješaj.

3. Obloži lim za muffine papirnatim kalupima te ravnomjerno rasporedi tijesto po njima. Stavi u pećnicu i peci 15 do 20 minuta (napravi test štapićem!).

4. U međuvremenu u malom loncu kratko prokuhaj bobičasto voće, kuhaj dvije minute i ostavi da se ohladi. Izgnječi bobičasto voće u homogenu masu (da pire ne postane previše tekući odlij tekućinu koja se prethodno možda izdvojila).

5. Sada stuci vrhnje i učvršćivač te ostavi sa strane. Zatim u zdjeli pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i pireom od bobica te na kraju umiješaj vrhnje. Ostavi kremu da se ohladi u hladnjaku nekoliko minuta.

6. U međuvremenu ostavi gotove muffine da se ohlade pa ih ukrasi s  kremom s pomoću slastičarske vrećice. Na vrh pospi malo naribanog kokosa i stavi Raffaello kuglicu na sredinu svakog muffina.

Posjeti Miss7.24sata.hr