Slatki recept: neodoljivi Raffaello muffini s kremom od šumskog voća
- Popularna Raffaelo kombinacija kokosa i badema ovdje dobiva genijalnu nadogradnju
- S ljubičastom kremom od bobičastog voća ne samo da muffini izgledaju super nego je i okus rajski!
- Ukratko, zasuči rukave jer ove muffine jednostavno moraš probati!
Ljubitelji Raffaella više ne moraju ponavljati da se kokos i bademi savršeno slažu. Za ovaj recept se dodaje još kremasti preljev od bobica. Osim što izgleda fantastično na svakom stoliću za kavu, okusom će oduševiti i mlade i stare. Dobar tek!
Sastojci za 12 muffina:
• 125 g šećera
• 125 g maslaca (omekšaog)
• 2 jaja
• 2 kapi ekstrakta vanilije
• 150 g brašna
• 2 žličice sode bikarbone
• 80 g naribanog kokosa
• 20 g mljevenih badema
• 125 g mlaćenice
Za preljev:
• 100 g tamnog bobičastog voća (npr. borovnice)
• 200 g mascarpone sira
• 150 g vrhnja za šlag
• 1 pakiranje učvršćivača za šlag
• 40 g šećera u prahu
• malo naribanog kokosa
• 12 kupovnih Raffaello kuglica
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). Zatim izmiksaj u zdjeli ručnim mikserom šećer, maslac i ekstrakt vanilije. Potom dodaj jaja i ponovno izmiksaj.
2. U posebnoj posudi dobro pomiješaj brašno s praškom za pecivo. Zatim to postupno dodaj u tijesto uz miješanje. U tijesto dodaj pahuljice kokosa i mljevene bademe te na kraju mlaćenicu. Ponovno dobro promiješaj.
3. Obloži lim za muffine papirnatim kalupima te ravnomjerno rasporedi tijesto po njima. Stavi u pećnicu i peci 15 do 20 minuta (napravi test štapićem!).
4. U međuvremenu u malom loncu kratko prokuhaj bobičasto voće, kuhaj dvije minute i ostavi da se ohladi. Izgnječi bobičasto voće u homogenu masu (da pire ne postane previše tekući odlij tekućinu koja se prethodno možda izdvojila).
5. Sada stuci vrhnje i učvršćivač te ostavi sa strane. Zatim u zdjeli pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i pireom od bobica te na kraju umiješaj vrhnje. Ostavi kremu da se ohladi u hladnjaku nekoliko minuta.
6. U međuvremenu ostavi gotove muffine da se ohlade pa ih ukrasi s kremom s pomoću slastičarske vrećice. Na vrh pospi malo naribanog kokosa i stavi Raffaello kuglicu na sredinu svakog muffina.