Slatka fantazija u tren oka: Brzi recept za Nutella kolačiće od samo 4 sastojka
- Vikende baš volimo uljepšati i zasladiti nekim finim desertima, pogotovo kad je vani loše vrijeme, a nadali smo se proljetnom suncu
- Posebno su nam dragi svi recepti u kojima se krije riječ 'Nutella', to nam je odmah znak da se sprema nešto fino
- Ovi Nutella keksi su odličan izbor za sve koji nabrzaka žele nešto prefino i slatko, imaju samo nekoliko sastojaka i gotovi su za čas
- Pročitaj više: Ovaj "munjeviti" čokoladni kolač gotov je za sat vremena, zajedno s pečenjem. Idealno!
Nutella kekse možeš lako pripremiti za kratko vrijeme i zajamčeno je da će uvijek biti dobro prihvaćeni kod svih uzrasta. Recept je super jednostavan, a Nutella keksi mogu se ukrasiti na razne načine, stoga, ako želiš, tvoja kreativnost tu može doći do izražaja. Ili ih jednostavno pobacaj po plehu, nakon pečenja malo ohladi, pripremi šalicu mlijeka i uživanje može početi.
Sastojci za 40 komada
Za tijesto:
- 220 g brašna (tip 405)
- 1 žličica praška za pecivo
- 180 g Nutelle sobne temperature
- 2 jaja
Osim toga:
- malo brašna za radnu površinu
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema
- Za tijesto pomiješaj brašno sa praškom za pecivo pa prosij u zdjelu. U posudu za miješanje stavi Nutellu i jaja pa miješaj dok smjesa ne dobije lijepi sjaj. Zatim dodaj smjesu brašna i sve umijesi u glatko tijesto. Ponovno zamijesi tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikuj roladu dužine 40 cm.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). Roladu podijeli na 40 jednakih dijelova. Rukama oblikuj svaku porciju u malu kuglicu. Malo pritisni vilicom.
- Stavi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i peci oko 12 minuta. Nakon pečenja ostavite kekse da se hlade na rešetki sat vremena.
- Za glazuru od čokolade sitno nasjeckaj tamnu čokoladu, stavi u metalnu zdjelu i otopi u posudi uronjenoj u kipuću vodu. Svaki ohlađeni Nutella keks do pola umoči u čokoladu. Stavite na papir za pečenje i ostavi da se ohladi.