Slatka fantazija: Ova brza torta od jagoda i mascarponea pravo je sezonsko voćno savršenstvo

Instagram @biteitquick
Vidi originalni članak
  • Sezona jagoda je počela i rijetko tko može odoljeti sočnim, slatkim, mirisnim bobicama
  • Osim što ih obožavamo kušati u svakoj prilici, jagode su savršene u raznim kolačima, tortama i desertima 
  • Ovaj recept savršen je za sve koji ne vole komplicirane i duge pripreme slastica, a okus torte je fenomenalan
  • Pročitaj više: Lagani proljetni recept: Neodoljivi čokoladni kuglof s nadjevom od sira i jagoda

Brza torta od jagoda apsolutni je klasik koji dolaskom proljetnih i ljetnih dana oplemenjuje svaki stol. Umjesto kreme s pudingom, svježa mascarpone krema s vanilijom kombinira se s hrskavim prhkim tijestom i jagodama, a bez ikakve glazure! Puno je zanimljivih činjenica o jagodama, a nas najviše privlači što su taaako fine!

Sastojci

Za prhko tijesto:

  • 75 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žumance

Life&style Baskijski 'zagorjeli' cheesecake svjetska je gastro zvijezda i tako lagan da dobro prija i nakon obilna jela

Za mascarpone kremu s vanilijom: 

  • 125 grama mascarpone sira
  • 250 grama malomasnog svježeg sira
  • 300 ml vrhnja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 200 grama šećera u prahu

Za nadjev:

  • 700 g jagoda

Priprema

Za tijesto:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (pećnicu s ventilatorom).

2. Zamijesi homogeno tijesto od šećera, maslaca, brašna, soli, ekstrakta vanilije i žumanca.

3. Namasti kalup za pitu te pospi brašnom. Na pobrašnjenoj radnoj površini malo većoj od kalupa razvaljaj tijesto te stavi u kalup. Pritisni rub. Višak tijesta odreži nožem.

4. Peci tijesto oko 20 minuta. Zatim izvadi i ostavi da se ohladi u hladnjaku. U međuvremenu pripremi mascarpone kremu od vanilije.

Life&style Profinjeni recept za posebne prilike: Sočna torta sa šampanjcem i nadjevom od sira s malinama

Za mascarpone kremu od vanilije:

1. Stuci vrhnje u čvrsti šlag.

2. Pomiješaj mascarpone, malomasni sir i ekstrakt vanilije zajedno sa šećerom u prahu. Zatim umiješaj šlag.

3. Kremom premaži ohlađeni biskvit. 

Za nadjev:

1. Operi i očisti jagode pa nareži na četvrtine.

2. Raspodijeli jagode po kremi od mascarponea i posluži ohlađeno.

Posjeti Miss7.24sata.hr