Slastičarnica Šlag na kraju počastila nas je receptom za raspucance od pistacija. Još i ludo izgledaju!

Instagram @slagnakraju Foto: Instagram @šlagnakraju
Vidi originalni članak
  • Sastičarnica Šlag na kraju nas iznova osvaja najslađim i najoriginalnijim receptima
  • Iva Erić, arhitektica-slastičarka i vlasnica iste na Instagramu je objavila recept za raspucance od pistacije
  • Izgledaju toliko neodoljivo da nećemo čekati do Božića da ih kušamo, pečemo ih već danas

Iako smo ih u početku poznavali samo kao keksiće intenzivnog čokoladnog okusa s aromom ruma, ovi kolačići s vremenom su se nadograđivali raznim inačicama: s limunom, bijelom čokoladom, originalnost je išla toliko daleko da imamo i one s jestivom zelenom bojom po uzoru na slavnoga antijunaka Božića - Grincha. Nama su pak pozornost privukli oni s pistacijom po receptu Ive Erić, vlasnice slastičarne Šlag na kraju. Pistacija se zadnjih nekoliko godina uvukla u gotovo svaki aspekt slastičarstva pa smo je jedva dočekali i u raspucancima. U nastavku donosimo recept za najslasniju verziju poznatih blagdanskih kolačića. 

Life&style Vrijeme je za vruće i slasne fritule, a uz ovaj odličan recept uspijevaju svaki put

Recept za raspucance od pistacija by Šlag na kraju

Sastojci za raspucance od pistacije, za cca 45 komada:

  • 370 g glatkog brašna
  • Prašak za pecivo
  • 80 g mljevenih pistacija
  • Malo soli
  • 1 veći limun
  • 100 g maslaca
  • 100 g bijele čokolade
  • 2 veća jaja
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Malo zelene prehrambene boje (po želji)
  • Šećer i šećer u prahu za rolanje

Priprema:

  1. Otopiti maslac i bijelu čokoladu i ostaviti sa strane.
  2. U posudi kratko izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati sok i koricu jednog limuna pa nastaviti miksati na velikoj brzini nekoliko minuta.
  3. Toj smjesi dodati otopljeni maslac i bijelu čokoladu i ponovno miksati nekoliko minuta. U ovom trenutku dodati malo zelene boje ukoliko želite.
  4. Sjediniti suhe sastojke (brašno i mjevene pistacije), i polako ih dodavati smjesi miksajući kratko.
  5. Kad je sve sjedinjeno ide u frižider poklopljeno folijom, barem nekoliko sati (može i preko noći).
  6. Nakon hlađenja odvajati kuglice težine 20 grama, uvaljati ih prvo u kristal šećer a potom u šećer u prahu i staviti peći na 180 stupnjeva 9 minuta. Kad izađu bit će mrvicu mekani ali će se stisnuti tokom hlađenja, nemojte ih prepeći.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Šlag na kraju (@slagnakraju)

Life&style Jestivi darovi: šarena domaća čokoladna originalan je blagdanski poklon za sladokusce

Posjeti Miss7.24sata.hr