Slastičarka Tea Mamut podijelila je mamin recept za savršene kekse na mašinu

Instagram @teamamut
Vidi originalni članak
  • Poznata splitska slastičarka Tea Mamut ima recept za omiljene kekse, a dobila ga je od svoje mame
  • Prema njezinim riječima, ovi jednostavni keksi na mašinu uz ovaj recept svaki put odlično ispadnu.
  • missGASTRO prenosi recept u kojem se nalazi i kokos pa je ovim keksima još teže odoljeti

Splitska slastičarka Tea Mamut, vlasnica tamošnje omiljene slastičarnice O'š kolač, gostovala je u HTV-ovoj emisiji 'Božić velikih želja' te s gledateljima podijelila recept svoje mame za fine, a jednostavne kekse na mašinu. Pa ako ti, baš kao nama, još nije dosta keksa, napravi ovaj recept u kojem kokos daje posebnu aromu.

"'Božić velikih želja' bilo je jedno divno druženje, smijeh i poprilično … Naćakulali smo se, zapjevali i razmijenili božićne anegdote, baš kao da smo doma u dnevnom boravku. Hvala na pozivu i cijeloj ekipi na setu što ste me čekali dok ne dođem s mašinicom za kekse😂😂😂", poručila je Tea uz objavu recepta na svom Instagramu.

Ovo su joj, kako je priznala, najdraži keksi...

Keksi na mašinu

Sastojci (za 4 pleha):

  • 400 g maslaca, sobne temperature
  • 10 g soli
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 550 g brašna
  • 200 g kokosa
  • sok 1 limuna
  • korica 2 limuna

Life&style Slastičarka Petra Jelenić otkrila nam je svoj recept za neodoljivu blagdansku slasticu - tajna je u konjaku

Postupak:

  1. Mikserom izradi maslac sa šećerom u prahu i soli dok ne postane svijetlo i kremasto. Dodaj jaje i žumanjak, miksaj dok se ne poveže.
  2. Dodaj brašno, kokos, sok i koricu limuna i najbolje ručno poveži u glatko tijesto.
  3. Istisni kekse kroz željeni nastavak na mašini, peci na 175 stupnjeva oko 10 minuta. Pazi da keksi ostanu svijetle boje. Čuvaj kekse u hermetički zatvorenoj posudi.
Posjeti Miss7.24sata.hr