Sladoledna Snickers torta samo od zdravih sastojaka - rezultat je fenomenalan
- Predstavljamo sladolednu Snickers tortu prefinog okusa koja je pripremljena od zdravih sastojaka
- Ne radi se o šali, uživanje u Snickersu i sladoledu u isto vrijeme moguće je bez grižnje savjesti
- Donosimo odličan recept za deliciju u koju su se mnogi zaljubili
Poznata čokoladica s kikirikijem za mnoge je slaba točka kad je riječ o uživanju u slatkišima. Uvijek je teško povuči "ručnu kočnicu" kad nam je pri ruci takva fina poslastica poput Snickersa, ali dobra vijest je da postoji i zdravija verzija ovog slatkiša. Riječ je o sladolednoj Snickers torti koja se priprema od zdravih sastojaka i koja je fenomenalnog okusa.
"Ovu smo tortu osmislile na zahtjev jedne od naših čitateljica koja je željela zdraviju verziju svojeg omiljenog sladoleda - Snickersa. Rezultat je bio veličanstven, nadamo se da će se svi obožavatelji kikirikija i čokolade zaljubiti u ovu slasticu jednako strasno kao i mi" otkrile su za ovaj recept autorice knjige "Veganski sladoled", Viripi Mikkonen i Tuulia Talvio.
Sastojci
Sladoled:
- 1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog mlijeka (odležanog u hladnjaku preko noći)
- 3 zrele banane
- 1/2 šalice (120 ml) maslaca od kikirikija
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- šaka sirovog kikirikija
- prstohvat morske soli
Sloj s karamelom:
- 1/2 šalice (120 ml) maslaca od kikirikija
- 10 svježih datulja, bez koštica
- 4 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1/2 šalice (160 ml) punomasnog kokosovog mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat morske soli
- glazura od čokoladnog preljeva
- grubo nasjeckani lješnjaci, za ukrašavanje
Priprema:
- Obloži kalup za kruh veličine 9x19 cm papirom za pečenje. Stavi sa strane.
- Otvori limenku kokosovog mlijeka, izvadi gustu bijelu kremu i stavi je u blender. Dodaj banane, maslac od kikirikija i vaniliju i miksaj dok ne bude glatko.
- Ulij sladolednu mješavinu u pripremljeni kalup. U manjoj posudi pomiješaj kikiriki i sol pa pospi po sladoledu i stavi sa strane.
- Stavi sve sastojke za karamelni sloj u blender pa miksaj dok ne bude glatko. Po potrebi dodaj malo vode da dobiješ konzistenciju glatkog karamel preljeva.
- Otprilike polovicu preljeva izlij na sladoled. Ostatak sačuvaj sa strane.
- Stavi kalup u zamrzivač na oko 3 sata ili dok se ne stvrdne.
- Izvadi sladoled iz kalupa i stavi ga na tanjur za posluživanje. Izlij ostatak karamelnog preljeva na tortu, a na njega izlij čokoladnu glazuru. Pospi grubo mljevenim lješnjacima.
- Pusti da torta malo otpusti (da bi se lakše rezala), posluži i uživaj! Ova količina je za šest osoba.