Sjećaš se slatkice iz filma 'Čudo u 34. ulici' i 'Tatica u suknji'? Evo kako danas izgeda 'malena Susan'

imdb
Vidi originalni članak
  • Tko nije obožavao preslatku Susan iz božićnog klasika ‘Čudo u 34. ulici’?
  • Mara Wilson bila je velika dječja zvijezda, a danas 33-godišnjakinja posvećena je pisanju drama
  • Od glume se oprostila s 13 godina, a tome su prethodile mnoge borbe s mentalnim poteškoćama

'Čudo u 34. ulici', 'Tatica u suknji', 'Thomas i čarobna željeznica' filmovi su koji su mnogima obilježili djetinjstvo. No, što li je poveznica ovim naizgled nasumično odabranim filmovima? Mara Wilson, pravo glumačko čudo od djeteta koja nas je sasvim osvojila svojim performansima. Sigurno se mnogima u sjećanje urezala šestogodišnja Susan koja ne vjeruje u djeda Božićnjaka filmskom remakeu iz 1947, 'Čudo u 34 ulici'. Istoimeni klasik iz 1994. godine jednostavno preslatku Maru Wilson u glavnoj ulozi vinuo je u jednu od najpopularnijih dječjih glumica. No, zapaženu ulogu malene Natalie Hillard odigrala je uz Robina Williamsa u jednoj od najuspješnijih komedija 90-ih, 'Tatica u suknji'

Prisjetimo se Kao djevojčica osvojila je naša srca, borila se s ovisnošću, a evo gdje je danas kovrčava Sue

Nekada dječja zvijezda koju smo obožavali uzela je dugu pauzu od glume nakon  snimanja filma Thomas i čarobna željeznica 2000. godine, a  danas 33-godišnjakinju možemo vidjeti u HBO-vom dokumentarcu ‘’Showbiz Kids’ o kojem upravo progovara o svojem iskustvu dječje filmske zvijezde. 

Life&style Sjećaš li se Alane, djevojčice iz budućnosti? Danas ima 45 godina i evo čime se bavi...

Naime, u dokumentarcu Mara govori o izazovima odrastanja pred očima javnosti; od toga kako joj je bilo čudno kada su je prepoznavali na ulici do samoće koju ju proživljavala propustivši dobar dio ‘’normalnog djetinjstva’. O problemima koji su je pratili od rane dobi, nekadašnja glumica progovorila je i u svojim memoarima ‘’Where Am I Now? True Stories of Girlhood and Accidental Fame’’

Mari je u 12 godini života dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj, a i postavljena joj je i ADHD dijagnoza. U toj dobi patila je od napadaja panike i depresije.  

Life&style Sjećaš li se serije ''Sabrina, mala vještica'' koju su mnoge od nas obožavale gledati prije 15 godina?

‘’Uvijek sam bila vrlo tjeskobno dijete’’, izjavila jednom prilikom stranim medijima, a njezini mentalni izazovi su razvijenijem karijere postajali sve veći. Situacija je eskalirala kada je Mara 1996. izgubila mamu koja je podlijegla posljedicama raka dojke. Mara je danas uključena u mnoge panele, rasprave i pomaže u što ranijem otkrivanju mentalnih poteškoća kod djece. 

Javno je i progovorila o svojoj seksualnoj orijentaciji 2016. kada je priznala da voli i muškarce i žene.

''Da vam objasnim, ja sam biseksualka. Vaša podrška je dobrodošla, a o svojim vezama javno neću govoriti kao što to nisam ni dosad činila’’, javno je priznala glumica koju je na to potaknuo masakr u gay baru u Orlandu gdje je 2016. godine ubijeno 50 ljudi.

Mara je danas posvećena pomaganju onima koji su prolazili slične životne izazove, a posvećena je i pisanju dama. 

Posjeti Miss7.24sata.hr