Sezona je tikvica! Postoji genijalan način kojim ćeš im produljiti svježinu i sačuvati ih za cijelu godinu

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Sezonske tikvice obožavamo u svim kombinacijama zato bismo najradije da su nam dostupne tijekom cijele godine
  • Zapravo, dobrom pohranom to možemo postići, a potrebno je uložiti samo malo truda
  • Kako produljiti svježinu sezonskoj tikvici i sačuvati je za hladnije dane, saznaj u nastavku

Počinje sezona tikvica, a to znači da je vrijeme za naša najdraža jela koja prizivaju ljetne dane. Hrskave, pohane, u raznim salatama, pečene, s tjesteninom ili u rižotima - tikvice obožavamo u svim varijantama zbog svog pomalo slatkastog sočnog 'mesa', a ovo voće (da, tikvice zapravo nisu povrće - čudno, zar ne?) ništa manje nije ukusno i u kombinaciji s drugim namirnicama.

Miss kuha Doznaj što sve tikvice rade tvom tijelu pa isprobaj recept za prefinu, jednostavnu pitu s tikvicama

Najvažnije je da odabereš dobre komade ovog voća i potrudiš se da ostanu što dulje svježi za tvoje omiljeno jelo. Nisi sigurna kako to najbolje izvesti? Kako bi se u potpunosti mogla posvetiti potrazi najboljih recepata s ovom namirnicom, mi ćemo ti pomoći savjetima kako da izabereš najbolje primjerke i što dulje očuvaš njihovu svježinu.  

Kako ćeš odabrati najbolje tikvice na tržištu

Tikvice su vrlo ukusne ali samo ako uoči pripreme svog omiljenog jela uspiješ zadržati njihovu svježinu. Ipak, prvi je korak odabrati najbolje komade, a u tvojoj košarici bi se trebali naći samo one tikvice koje su pod rukom sasvim čvrste, a koža glatka i sjajna. Nikako nemoj posegnuti za komadima koji su polumekani ili iskrivljenog izgleda.

Kako čuvati tikvice u frižideru

Kada svoje pomno izabrane primjerke doneseš kući trebala bi ih pohraniti u hladnjak na pravilan način. Neoprane, suhe tikvice stavi u velike plastične vrećice za pohranu, ali ambalažu ni u kojem slučaju nemoj skroz zatvoriti. Cirkulacija zraka je ključna za održavanje tikvice svježom. Kada si ih lijepo upakirala najbolje da ih staviš ladicu hladnjaka kako bi ostale suhe i iznutra sočne. Uz malo truda, na ovaj način tikvice mogu ostati svježe i do dva tjedna.

Kako tikvice pohraniti u zamrzivaču

Tajna u pripremi ovih ljetnih plodova i za hladnije dane je u njihovom blanširanju prije zamrzavanja. Nakon što oguliš tikvice i kratko ih blanširaš, postavi ih na lim za pečenje i stavi u zamrzivač, a tek onda ih pohrani u vrećice. Dvostruko zamrzavanje osigurat će da se tikvice međusobno ne slijepe, a u njima ćeš tako moći uživati tijekom cijele godine

Posjeti Miss7.24sata.hr