Sendvič sa škampima, losos s vatre... Finska kućica pravo je gastro osvježenje Fuliranja!

Salty Business
Vidi originalni članak
  • TAIKA By Sherpa prvi put je na Fuliranju i donosi pravo gastronomsko osvježenje
  • Ako si ljubiteljica ribe i plodova mora, na ovoj kućici čekaju te prave poslastice
  • Finska kućica nudi spoj nordijskih jela i street fooda, a posebnost su dva jedinstvena jela od lososa

TAIKA By Sherpa dio je nove gastro ponude na zagrebačkom Adventu koja će oduševiti sve ljubitelje ribe i gdje možeš pronaći odličan spoj tradicionalnih nordijskih jela i street fooda. Taika inače na finskom znači čarolija, a nju ćeš sigurno osjetiti kad probaš specijalitete poput lososa na nekoliko načina, kozica i Jakobovih kapica.

Mirisnu i okusnu čaroliju čine isključivo morski specijaliteti što ovu kućicu čini itekako posebnom, budući da smo na Adventu već navikli na tradicionalna jela s mesom (od kobasica i sarmi do "modernijih" burgera) kojih u ponudi ima na sto načina. Na Fuliranju na terasi hotela Esplanade pronaći ćeš nordijsku zimsku idilu s jelima koja će ti ugrijati duh. Losos je neizostavni dio jelovnika, a skandinavski koji možeš probati na ovoj finskoj kućici smatra se najboljim jer zadržava ružičastu boju zahvaljujući hladnim vodama fjordova.

Između jela koja te čekaju na TAIKA By Sharma izdvajamo Taika Salmon, tradicionalni file lososa pripremljen na otvorenoj vatri i serviran uz crème fraiche s dodatkom kopra, integralnim kruhom i coleslaw salatom i Shrimp sandwich, poslasticu spremljenu u brioche pecivu punjenom s kozicama i u umaku od vrhnja s koprom i celerom.

 Ako obožavaš školjke, na TAIKA By Sharma čekaju te i Jakobove kapice vrhunski pripremljene na vatri, kuhane u maslacu s peršinom!

Life&style Vikend prijedlog: osim čarobnog Adventa, Opatija ovaj vikend nudi i Festival čokolade!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr