Savršena kajgana: za bolji okus i savršenu kremoznost zaslužan je jedan neuobičajen sastojak
- Svatko zna ispeći kajganu? Istina. Je li svaka jednako ukusna? E, pa nije...
- Ovo superjednostavno jelo može postati sasvim drukčije dodaš li u smjesu kiselo vrhnje
- A znamo i kako spraviti kajganu da bude dovoljno pečena, ali ne suha već pjenasta i sočna
Kajgana je jelo za koje svi tvrde kako ga mogu brzo spraviti te da nije nikakva umjetnost. Nažalost, upravo te osobe posluže suhu i gotovo bezukusnu kajganu na tanjure.
A zapravo uopće nije toliko teško dati kajgani „ono nešto posebno“ – osobito ako dodaš jedan specijalan sastojak. Naravno da se isplati kajgani dodati i začine. Međutim, bit će doista jako ukusno ako dodaš malo kiselog vrhnja.
Kako spraviti savršenu kajganu:
Po jednom jajetu treba ti žlica kiselog vrhnja. Najprije razmuti jaja s uobičajenim sastojcima: u svakom slučaju jajima moraš dodati sol i papar. Tko voli, može dodati vlasac, curry, luk, rajčice ili peršin. Kad si sve dobro promiješala, umiješaj vrhnje.
Rastopi maslac u tavi te dodaj smjesu od jaja. Kad se smjesa stvrdne, okreni kajganu – ali tek kad dobije laganu smeđu boju sa donje strane. Potom kajganu natrgaj na manje komade. Tako ćeš odmah vidjeti je li kajgana pečena u sredini.
Kod ovog recepta je super sljedeće: možeš dobro ispržiti jaja, a ostat će fina mekana i pjenasta. Naime, vrhnje će kajgani dati kremoznost i dodatni okus. Dobar tek!