Savršen recept za vikend - prefini čokoladni brownie iz tave
- Američki klasik koji se spravlja bez korištenja pećnice?
- Da, moguće je – i to vrlo jednostavno i brzo
- Donosimo ti jedinstveni recept za sočne browniese iz tave
Sočan, čokoladni, dobar – brownie je idealan desert za ljubitelje čokolade. Međutim, ono što se na prvi pogled čini jednostavnim, zapravo i nije baš tako jednostavno. Najvažnije za savršene browniese je njihova „pjenasto-meka“ konzistencija. Pronašle smo savršeni recept za brownie. Najbolje od svega je da ti ne treba pećnica, nego će sasvim dovoljni biti jednostavna tava i štednjak.
Sastojci
• 150 g maslaca
• 2 jaja
• 200 g šećera
• 2 žlice vanilin šećera
• 90 g kakaa u prahu
• 60 g brašna
• 50 g badema (mljevenih)
• 70 g oraha (ili drugih orašastih plodova po želji)
• 100 g čokolade
• 1 tava s poklopcem (promjera oko 20 cm)
Priprema
1. Najprije rastopi maslac u tavi. Dodaj čokoladu pa je rastopi na laganoj vatri. Ostavi da se ohladi.
2. Stuci s pomoću miksera jaja, šećer i vanilin šećer tako da smjesa bude lagano pjenasta. Potom dodaj brašno i kakao u prahu te miksaj dok se sve ne pomiješa.
3. Mješavinu maslaca i čokolade dodaj preostalom tijestu te promiješaj.
4. Zatim umiješaj bademe i orahe.
5. Stavi malo maslaca u tavu te ga rastopi na laganoj vatri. Potom stavi tijesto u tavu, poklopi te „peci“ na laganoj vatri oko 20 minuta. Zatim makni sa štednjaka te ostavi poklopljeno da odstoji oko 30 minuta. Posluži mlako ili hladno.