Savršen je trenutak za isprobati vegetarijanski chili prema receptu Jennifer Garner

Instagram @Lazycatkitchen
Vidi originalni članak
  • "Ovaj recept posvećujem vegetarijancima, no sigurna sam da će se svidjeti svima", poručuje poznata glumica
  • Jennifer Garner redovito na Instagramu objavljuje videorecepte pod nazivom 'Pretend Cooking Show'
  • missGASTRO donosi glumičin originalni recept koji prigodno dolazi u ove dane detoksikacije od hrane

Poznata glumica Jennifer Garner i prije 1. siječnja počela je provoditi svoju novogodišnju odluku – da jede više obroka bez mesa nego do sada. Ova 50-godišnjakinja na svom je profilu na Instagramu, u sklopu  kulinarskog serijala 'Pretend Cooking Show', 30. prosinca objavila video u kojem priprema chili od crnog graha i batata, jedno od svojih omiljenih jela - i pritom se odlično zabavlja.

"Novogodišnja odluka ove stare cure je jesti više jela bez mesa, a ovaj recept velika je pomoć u tome budući da sam luda za tim jelom. Ovaj chili, osim što ga možete poslužiti na žlicu, također je odlično punjenje za tacose i enchilade. Njam! Sretna Nova godina!“, poručila je Jennifer ispod videa u kojem govori kako ovaj recept posvećuje svim vegetarijancima i - onima koji vole vegetarijance.

Life&style Neodoljiva zapečena tjestenina s finim sirevima po receptu slavnog talijanskog chefa

"Čak i ako niste vegetarijanac, ovo će vam se jelo sigurno svidjeti. Obavezno ga probajte!", sigurna je glumica.

Chili od crnog graha i batata

Sastojci:

  • 2 konzerve crnog graha
  • 2 srednja batata, narezana na kockice
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 jalapeño papričice, bez sjemenki, nasjeckane
  • 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 3 žličice chili praha
  • 2 žličice kumina u prahu
  • 2 žličice sušenog bosiljka
  • 1 žličice sušenog mažurana
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 3 suha lista lovora
  • 1 žlica soli
  • ½ žlice papra
  • 6 šalica povrtnog temeljca
  • 1 konzerva sjeckanih rajčica
  • 1 mala boca piva (0,33)
  • ½ šalice bulgura ili ječma
  • za ukras: svježi nasjeckani korijandar, mladi luk, avokado, kiselo vrhnje, sir, kriške limete

Postupak:

  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj posudi na srednjoj vatri te poprži luk. Smanji vatru i pusti da se dinsta oko 10 minuta.
  2. Dodaj batat, crvenu i zelenu papriku i jalapeño papričice, te uz povremeno miješanje dinstaj još 5 minuta. Umiješaj češnjak i dinstaj još minutu, uz povremeno miješanje.
  3. Dodaj chili u prahu, kumin, bosiljak, mažuran, mljevenu crvenu papriku, listove lovora, sol i papar te dinstaj dalje, uz miješanje, oko 2 minute. Dodaj temeljac, rajčicu, pivo i bulgur (ili ječam), promiješaj i pusti da lagano ključa. Smanji vatru i pusti da se kuha nepokriveno, uz povremeno miješanje, oko 40 minuta.
  4. Izvadi i baci listove lovora, dodaj grah, promiješaj i pusti da se, uz povremeno miješanje, kuha oko 15 minuta, odnosno dok se grah dobro na zagrije i sljubi s ostatkom povrća. Ukrasi sjeckanim korijanderom i mladim lukom, te ostalim preporučenim dodacima po želji. Svakako uz ovaj chili posluži i kriške limete te iscijedi njihov sok u chili. Odličan dodatak ovom jelu su i mini tortilje od žutog ili ljubičastog kukuruza!

Stars Recept za sendvič Belle Hadid: tako bogat da nema šanse da ga baš često jede!

Posjeti Miss7.24sata.hr