S ovim receptom krumpir ti nikada više neće biti dosadan - ovo dosad nismo vidjeli
- Krumpir obožavamo jer se može pripremiti na zaista puno načina, ali za ovaj vjerojatno znala!
- Omiljena namirnica može glumiti tijesto za pizzu, a dat će sasvim nov okus ovom poznatom talijanskom jelu
- Osim što izgleda atraktivno, uz pokoju laganu prilagodbu izvrsno je i za one koji izbjegavaju gluten
Krumpir je naš omiljeni ugljikohidrat i baš zato što se nađe često na našim stolovima, ponekad može i dosaditi. Ali to sigurno neće biti slučaj s receptom o kojem ćemo ti sve reći, a nas je oduševio samo na spomen imena. Krumpir- pizza! Omiljena jela spojena u jednom spasit će te zamornog pravljenja tijesta za talijanski specijalitet, a one koje izbjegavaju gluten bez grižnje savjesti uživat će u svakom zalogaju.
Vizualno je dojmljivo, spaja nam dobro poznate omiljene okuse i idealno je za pripremu iznenađenja ukućanima i gostima bez rizika da jelo razočara. Ma svi će sigurno tražiti repete!
A evo kako ćeš lako napraviti ovo jelo koja može biti i samostalno ili poslužiti kao prilog na svečanijim ručkovima.
Sastojci:
- 4 srednje velika krumpira, neoguljena
- 1 žlica maslinovog ulja
- 225 ml umaka od rajčice sa začinima (origano)
- 150 g salame ili mesnog nareska po izboru
- 350 g ribane mozzarelle (ili sira po izboru)
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 °C. Dobro oprane i neoguljene krumpire zareži na ploškice, ali tako da ne zarežeš skroz do dna krumpira već pazi da on ostane u jednom komadu. Naulji ih, posoli, a zatim ih stavi u pećnicu na sat vremena.
- Kada su krumpiri gotovi, u svaki džepić između ploškica postavi jedan listić salame i nareska.
- Punjeni krumpir prelij s umakom od rajčice a zatim pospi izribanom mozzarellom.
- Krumpir-pizzu zapeci još 10-15 minuta i ukusno jelo je gotovo.
Dobar tek!