S ovih 5 jednostavnih trikova Talijani daju 'ono nešto' umaku za špagete - i zato su tako posebne

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Špageti s umakom od rajčice kao u Italiji… Apsolutan san!
  • Ne, ne moraš ići u Italiju - osobito sada dok tamo vlada opasnost od zaraze korona virusom – kako bi saznala tajnu finog umaka
  • S ovih pet savjeta uspjet će ti jednostavno kod kuće spraviti savršeni umak za špagete

Tradicionalno, ukusno te brzo: špagete s umakom od rajčice mnogima su omiljeno jelo! Odsad ne moraš ići u fini talijanski restoran kako bi uživala u okusima umaka – dovoljno je da proučiš ovih pet savjeta koji su nam otkrili Talijani…

1. Najbolji izbor rajčica

Ovdje nema štednje: naime, baza savršenog umaka od rajčice su pomno odabrane rajčice. Pri tome pazi da odabereš prave, sočne i fine rajčice – a ne rajčice iz limenke.

2. Kvaliteta maslinova ulja, češnjaka i luka

U svakoj talijanskoj kuhinji su te tri namirnice apsolutno obavezne… Pri tome je jako važno da maslinovo ulje bude jako kvalitetno, a luk i češnjak također – po mogućnosti domaći. Ostatke ili stare komade povrća koji su stajali negdje u smočnici nemoj koristiti: što su svježiji proizvodi, toliko je intenzivniji okus umaka od rajčice!

3. Nemoj prepržiti češnjak do tamnosmeđe boje

To se ni u kom slučaju ne smije dogoditi! Češnjak će biti gorak i to će se osjetiti kasnije u umaku. Radije ga prži dok ne dobije lagano zlatnu boju.

Kulinarski trikovi Jedan tajni sastojak će tvoje špagete bolognese učiniti nevjerojatno aromatičnima i ukusnijima

4. Pazi na kvalitetu tjestenine

Nažalost, sa savršenim umakom si napravila tek dio posla. Umak može tek uz savršenu tjesteninu (pomno odabranu od provjerenog proizvođača) doći do izražaja.

5. Puno vremena je najvažniji sastojak

Savršeni umak od rajčice ne pada s neba! Umjesto da umak kuhaš 30 minuta na najjačoj vatri, radije ga kuhaj tri ili više sati na najmanjoj vatri. Tako će umak imati fino zaobljen okus…
 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

Your browser doesn’t support HTML5 video


 

Posjeti Miss7.24sata.hr