Retro čarolija: Domaći brend Barokoko pretvara stare televizore u najdivnije mini barove

Barokoko
Vidi originalni članak
  • Barokoko je domaći brend poznat po izradi personaliziranih i unikatnih portreta kako nama najbližih ljudi, tako i naših četveronožnih ljubimaca
  • Ovaj kreativni tim zaljubljen je u sve što ima veze s nekim minulim vremenima, a želja im je starim komadima udahnuti novi život i ponuditi jedinstvene komade za uređenje doma kakve se ne može pronaći na domaćem tržištu
  • Najnoviji dodatak njihovoj ponudi su unikatni Barokoko TV mini barovi izrađeni od televizora kakvi su krasili domove naših baka i prabaka, a u koje će se na prvi pogled zaljubiti svi obožavatelji antikviteta i neobičnog dizajna

Ljubiteljima unikatnih i neobičnih detalja za dom, domaći brend Barokoko zasigurno je već dobro poznato ime. Poznati po izradi personaliziranih i unikatnih portreta kako nama najbližih ljudi, tako i naših četveronožnih ljubimaca, svoju su ponudu odlučili obogatiti zanimljivim detaljem koji, kao ni sve ostalo čega se ovaj kreativni tim dočepa, neće proći nezamijećeno.

Kada se Barokoko timu zaljubljenom u Photoshop, autentične stvari, putovanja, buvljak na Britancu, Hrelić i restauraciju komada iz nekih minulih vremena, a kojeg čine Una Sušić, po struci marketinška menadžerica i strastveni dizajner Milan Nikolovski pridružio i Unin dečko Mario Topalović, priča je dobila zaokret u novom smjeru, a zanimljivih je ideja sa svakim danom bilo sve više.

Life&style Vinili su najšarmantiji način slušanja glazbe, pronašli smo najljepše gramofone

"Vrlo brzo nakon što smo se upoznali počeli smo pričati o našim daljnjim planovima i projektima", priča mi Una. "Naš prvi zajednički projekt bio je Vespa. Mario me iznenadio i kupio Nadalinu, Vespu staru 30 godina koja će uskoro osvanuti u novom ruhu tirkizne nijanse, baš poput starinskog kredenca, a koju želimo ponuditi svim zainteresiranim budućim mladencima za njihova vjenčanja!", kaže. "Kao veliki ljubitelji talijanskog stila i hedonističkog načina života krenuli smo ispisivati novu Barokoko stranicu, a okidač nam je bila kupnja novog stana na Bukovcu kojeg želimo urediti komadima namještaja koji su personalizirani, koji imaju svoju povijest i koji, nažalost, najčešće nisu dostupni na hrvatskom tržištu."

Una, i inače ljubiteljica Pin-upa, odmah se bacila u uređenje stana kojeg će krasiti oldschool statue, Samoborski kristal i jedan veoma poseban zid, onaj na kojemu će se nalaziti Barokoko personalizirani portreti klijenata s kojima su se preko posla i ovog zanimljivog brenda i povezali, a na kraju postali prijatelji.

"Pošto nismo ljubitelji televizije, dogovorili smo se da ćemo u novom stanu televizor imati pod samo jednim uvjetom, a to je da mora biti poseban; točnije, željeli smo antikni televizor kakve su u svojim domovima imale naše bake i prabake, a pošto smo veliki ljubitelji vina i martinija, došli smo na ideju napraviti Barokoko Tv Mini bar. Bez puno premišljanja krenuli smo u izradu i to podijelili sa svojim Barokokovcima na Instagramu, a nakon čega je internet eksplodirao! Dobili smo narudžbe i odmah se bacili na posao!", otkriva Una.

Life&style Kao na čajanci za lutke: ljupki stalci za kolače i šalice proizvod su Odeata keramike

Izrada personaliziranog Barokoko Tv Mini bara, kaže mi, traje otprilike mjesec dana i u pitanju je vrlo zahtjevan posao, iako na prvu izgleda jako jednostavno. "Nemoguće je opisati sreću koju osjećamo kad starim, skupocjenim antikvitetima damo neki poseban štih, svoj potpis, i kad taj antikvitet vratimo u život, a ono što je naša misao vodilja i ljubav koja nas tjera naprijed je to što, na kraju dana, našim kupcima i klijentima omogućujemo nešto posebno i nešto čega nema na našem tržištu. Želimo biti dio stvaralaštva i svojim rukama napraviti autentične proizvode s dušom i izrađene s puno ljubavi", poručili su.

 

Kao što smo mogli naslutiti, Barokoko priči ni tu nije kraj pa tako Milan Nikolovski sa svojom djevojkom Sarom Sušanj već priprema neke zanimljive novitete, a sve ćemo, kažu, doznati uskoro na njihovom Instagramu. Moramo priznati da jedva čekamo!

Posjeti Miss7.24sata.hr