Restoran Porto Spalato još je jedno novo mjesto koje valja posjetiti u Splitu

Pr
Vidi originalni članak
  • Porto Spalato otvoren je u sklopu La Meridiena Lav i diči se tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom
  • Chef Željko Ljubas stigao je iz Sarajeva, ali neka te to ne buni. Luka Sarajevo u kojem je kuhao slovi za najbolji ribli restoran u BiH
  • Ambijent restorana također je tradicionalan, a kakva je spiza najbolje je osobno provjeriti...

Željni novih doživljaja, da ne kažemo ljetnih avantura, pozdravljamo svaki zanimljiv bar, klub, restoran koji se otvori a koji bismo mogli posjetiti za vrijeme naših "krstarenja" jadranskom obalom. Pa evo, ako voliš tradicionalnu dalmatinsku kuhinju koju ističu kao svoju gastro smjernicu, možeš je isprobati u nedavno otvorenom restoranu Porto Spalato.

Otvoren je u sklopu La Meridien Lava, resorta koji kilometar južno od Splita koji se diči sa 5 zvjezdica. Podstrana, gdje se nalazi sad nam daje razlog više za da u nju navratimo, osim lijepih šljunčanih plaža. Restoran - konoba Porto Spalato lijepog je ambijenta, a obećavaju i još bolje spizu. Ne znamo, nismo bili, ali vjerovat ćemo na riječ onima koji jesu, a pričaju o izvrsnim morskim specijalitetima, možda najboljom ribljom juhom te salatom od hobotnice.

5 nezaobilaznih lokacija za posjetiti u Splitu

Chef je Željko Ljubas koji je svoj renome stekao u sarajevskom restoranu "Luka Sarajevo" koji je svoje iskustvo iz najboljeg ribljeg restorana u BiH prenio i u Split. Ako te put nanese u ovaj dio Dalmacije možda je dobro provjeriti što to Ljubas sprema... No, možeš navratiti i najesen ili zimi. Naime, Porto Spalato nije sezonski restoran već je svoja vrata držati otvorena cijele godine.

Life&style Je li ovo već najbolja konoba u okolici Šibenika ili će to tek postati: Prslika na Zlarinu

Posjeti Miss7.24sata.hr