Remek-djela na zidovima: Murali ovog čovjeka toliko su zapanjujući da ih je nemoguće prestati gledati

Instagram @odeith
Vidi originalni članak
  • Portugalac Sergio Odeith oduševio je i raspametio svijet svojim hiperrealističnim muralima
  • On sam svoj stil naziva 'sumornim 3D-om', a njegova tehnika je kombiniranje kutova, linija i sjena, zbog čega predmeti izgledaju kao da iskaču iz zida ili ulice na kojoj su naslikani
  • Njegovi murali krase brojne gradove diljem svijeta, a mi smo izdvojili neke najzanimljivije

Sergio Odeith je portugalski grafiti umjetnik poznat po svojim hiperrealističnim i trodimenzionalnim muralima, a brojna međunarodna  priznanje je stekao svojom sposobnošću stvaranja iluzije da predmeti izgledaju kao da iskaču iz zida ili ulice na kojoj su naslikani. Njegov rad često uključuje elemente nadrealizma i vizualne igre riječi, a svojim je muralima potpis ostavio na lokacijama diljem svijeta!

Osim što radi kao grafiti umjetnik, Sergio je i slikar i ilustrator, a upravo su ga talent i jedinstveni stil učinili istaknutom figurom u svijetu ulične umjetnosti. Svoje prve radove krenuo je stvarati tijekom 90-ih, kada su realistični murali tek počeli postajati poznati u zemlji, a krenuo je s jednostavnim skicama na uličnim zidovima i željezničkim tračnicama koje su ubrzo počele prerastati u 3D crteže velikih razmjera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ODEITH (@odeith)

Life&style Uskačemo u ovaj cool art vlak! Murale kojima je oslikan inspirirale su pjesme Azre i Prljavog kazališta

Kroz godine je nastavio razvijati svoj prepoznatljivi i pomalo opskurni stil koji on sam naziva 'sumornim 3D stilom', a njegova tehnika kombinira kutove, linije i sjene za stvaranje izvanrednog 3D umjetničkog efekta. 2005. je dobio i međunarodno priznanje za svoju anamorfnu umjetničku seriju i realistične crteže koji su izgledali kao iz znanstvenog horor filma, s divovskim paucima koji su se penjali sa zidova na bespomoćne prolaznike.

Nakon svih murala koje je naslikao, nije bilo mnogo onih koje je iznenadilo to što ga se redovito poziva da da svoj doprinos ulicama  Baton Rougea, Los Angelesa, Charlestona i Lexingtona, a dobio je čak i poslovne ugovore s velikim korporacijama poput Coca-Cole, Samsunga i Shella.

Life&style Ova remek-djela u pijesku obišla su svijet, a to je samo dio jedne prekrasne ljetne priče na jugu Hrvatske

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ODEITH (@odeith)

Pitamo se hoćemo li ikada imati tu čast da neki njegov rad ukrasi kakvu zagrebačku, riječku ili splitsku ulicu, a evo i kako izgledaju neki njegovi radovi zbog kojih ga je svijet toliko zavolio kao uličnog umjetnika!

Posjeti Miss7.24sata.hr