Recept za tjesteninu u jednoj posudi Marthe Stewart oduševljava jednostavnošću i fenomenalnim okusima
- Tjestenina u jednoj posudi možda je jedan od najpopularnijih recepata Marthe Stewart
- Svi se sastojci zajedno kuhaju u velikoj tavi, što maksimalno pojednostavljuje pripremu
- Ovo izvrsno talijansko jelo na stolu je za samo 20 minuta
Mislim da će se većina ljudi složiti da recepti koji ne zahtijevaju prljanje puno posuđa, tzv. obroci u jednom loncu, tavi ili posudi, dobro dođu tijekom napornog radnog tjedna. Ta su jela bogatog okusa, ali zahtijevaju minimalnu pripremu (i naknadno čišćenje i pranje). Ovakva jela omogućuju ti da provedeš više vremena s obitelji, a manje vremena u kuhinji.
Srećom, postoji dosta opcija kada su u pitanju jela u jednoj tavi, uključujući recept od vrhunske majstorice za kuhanje kod kuće. Takozvana 'One-Pan Pasta' Marthe Stewart doista je ukusna i dovoljno jednostavna za napraviti kad god se zažališ tjestenine.
Suprotno načinu na koji se tjestenina obično kuha, tj. kuha se u posebnom loncu, recept Marthe Stewart kombinira sve sastojke, uključujući suhu tjesteninu u jednom loncu i omogućuje da se sve zajedno krčka dok ne bude kuhano. Rezanci su tako prožeti okusima bosiljka, luka i rajčice te su svilenkasto glatki od škroba koji se oslobađa dok se tjestenina kuha.
Sastojci:
- 350 g tjestenine (linguine)
- 340 g cherry rajčica (prerezanih ili narezanih na četvrtine ako su velike)
- 1 glavica luka (tanko narezana)
- 4 režnjića češnjaka (tanko narezana)
- 1/2 žličice pahuljica crvene paprike
- 2 grančice bosiljka, plus natrgani listići za ukras
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja, plus malo ulja za posluživanje
- krupna sol i svježe mljeveni papar
- 4 1/2 šalice vode
- svježe naribani parmezan
Priprema
1. Pomiješaj tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, crvenu papriku, bosiljak, ulje, 2 žličice soli, 1/4 žličice papra i vodu u velikoj tavi. Zakuhaj na jakoj vatri. Kuhaj često miješajući i okrećući tjesteninu hvataljkama, sve dok tjestenina ne postane al dente i dok voda gotovo ne ispari, oko 9 minuta.
2. Začini po ukusu solju i paprom, raspodijeli u 4 zdjelice i ukrasi bosiljkom. Posluži s maslinovim uljem i parmezanom.
Varijacije tjestenine u jednoj tavi
Nakon što svladaš izvorni recept, možeš koristiti ovu metodu više puta uz male promjene recepta…
• Koristi drugačiji oblik tjestenine; međutim, nemoj zaboraviti prilagoditi količinu vode, veličinu posude i vrijeme kuhanja.
• Umjesto vode možeš koristiti temeljac i/ili mješavinu bijelog vina i temeljca.
• Dodavanje nasjeckanog povrća, poput špinata ili kelja, pred kraj kuhanja također je odlična ideja.
• Ako želiš malo više bjelančevina, možeš dodati prženu piletinu prije posluživanja.