'Razgovori s prijateljima': Počela se prikazivati dugoiščekivana serija po knjizi Sally Rooney, ovo su detalji

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Nakon velikog uspjeha adaptacije istoimenog romana, serije “Normalni ljudi”, autorice Sally Rooney, u novu seriju pretvoren je i njen roman “Razgovori s prijateljima”
  • Serija od 12 epizoda nastala je u zajedničkoj produkciji BBC-ija i platforme Hulu, a počela se prikazivati prije nekoliko dana
  • Slično kao i uspješnica “Normalni ljudi” počinje ljubavnom pričom, no zatim kreće u potpuno drugačijem smjeru

I druga adaptacija romana irske spisateljice Sally Rooney doživjela je svoju premijeru. Nakon serije “Normalni ljudi”, drugi roman Sally Rooney, “Razgovori s prijateljima” oživio je u 12 epizoda limitirane serije koju odnedavno možemo gledati na platformi Hulu. 

Iako se većina producentskog tima vratila i u ovoj adaptaciji, nedostaje sama Sara Rooney, koja je pola epizoda serije “Normalni ljudi” pisala zajedno sa scenaristkinjom Alice Birch, dok je u ovoj adaptaciji za pisanje bila zadužena smo Birch. 

Hit serija “Normalni ljudi” također je bila adaptirana u 12 epizoda, a pratila je kompliciran ljubavni odnos između dvoje mladih, Marianne (Daisy Edgar Jones) i Connella (Paula Mescala). Njihov odnos pratimo od kraja školskih dana do preddiplomskih godina na Trinity Collegu u Dublinu.

Veliki uspjeh koji je adaptacija “Normalnih ljudi” doživjela 2020., bio je dovoljan za pokretanje projekta adaptacije romana “Razgovori s prijateljima”, koji je zapravo debitantski roman autorice Sare Rooney.

“Razgovori s prijateljima” prati nestabilni ljubavni četverokut koji se često odvija preko mailova ili poruka. Prema nekima, virtualnom komunikacijom među likovima Rooney je opravdala svoju reputaciju kao ultimativne autorice generacije milenijalaca.

Life&style 10 mudrosti koje smo naučili iz omiljenih televizijskih serija

Radnja prati dvije studentice na Trinity Collegu u Dublinu, Frances (Alison Oliver) i Bobbi (Sasha Lane) koje ostvare neobičnu i neočekivanu povezanost sa starijim bračnim parom, Melissom (Jemima Kirke) i Nickom (Joe Alwyn). Frances i Bobbi prije su bile u ljubavnoj vezi, no sad su samo najbolje prijateljice. Ubrzo se među njima stvara ljubavni četverokut u kojem Nick i Frances započinju ljubavnu aferu, a Bobbi i Melissa postaju sve bliskije. Najjednostavnije, radnja prati njihovu aferu, no zanimljivi dijalozi, opažanja o razvoju i identitetu i velik prostor ostavljen za intimnost omogućuje pribiližavanje svakom od likova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Conversations With Friends (@conversationswithfriendsbbc)

Iako se serija većim dijelom strogo drži izvornog materijala iz romana, postoje i neke zanimljive razlike napravljene u adaptaciji. Najveća razlika među likovima je svakako ta što je u adaptaciji lik Bobbi Afroamerikanka, a redatelj Lenny Abrahamson za Vanity Fair to je ovako objasnio: “Vidjeli smo genijalne ljude, no bilo je nešto posebno u Sashi. Malo je ljudi koji dočaraju kvalitetu koju Bobbi ima u knjizi”.

Još je jedna zanimljiva razlika napravljena u adaptaciji, a tiče se naše zemlje. Naime, u vrijeme kad Nick i Frances prestanu s viđanjem, Melissa pozove Frances i Bobbi da im se pridruže na odmoru u Francuskoj. No, u seriji, odmor se odvija na otoku Hvaru te je radnja epizoda četiri i pet smještena u Hrvatskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BBC Three (@bbcthree)

Zanimljivo je da iako je roman “Razgovori s prijateljima” zapravo prvi roman autorice Sally Rooney, drugi po redu, “Normalni ljudi” ipak je prije njega doživio adaptaciju na malim ekranima. Irska spisateljica još je autorica i romana “Divni svijete, gdje si”, koji je izdan 2021.

Life&style Voliš seriju Prijatelji? Ovih 13 činjenica sigurno nisi znala!

Posjeti Miss7.24sata.hr