Ravno iz woka: Piletina s povrćem u umaku od meda prefini je brzi zalogaj

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Wok je nešto što treba imati svaka kuhinja. Priprema jela u njemu je brza, a trpi sve tehnike - pečenje, prženje, pirjanje...
  • Uglavnom se sva jela za koja se koristi wok pripremaju u jednoj zdjeli, pa tako i ovo
  • Za sve ljubitelje kineske kuhinje imamo jednostavan i ukusan recept ravno iz woka za ručak ili večeru
  • Pročitaj više: Pikantni špageti s tunom: Brzinski ručak s talijanskim štihom i okusom koji osvaja

Sočna piletina u umaku od meda i soje oduševit će sve ljubitelje slatko - slanih kombinacija. A oduševit će ih jednako i činjenica da se ovo jelo priprema brzo i jednostavno. Idealna kombinacija! Tajna je u woku, zdjeli u kojoj možeš pripremiti hranu na razne načine - pržiti, pirjati, peći... Uglavnom se sva jela za koja se koristi wok pripremaju u jednoj zdjeli, pa tako i ovo. 

Jelo za koje smo se odlučili ovaj put, sočna piletina u umaku od meda i soje, može se poslužiti uz rižu ili tjesteninu, a povrće koje dodaješ u jelo možeš izabrati prema svojem ukusu. Mi smo koristili brokulu, kupus i mrkvu, no možeš koristiti i mahune, gljive, paprike te drugo sezonsko povrće. Vrijeme pripreme je 10 minuta, za kuhanje će ti biti potrebno 20 minuta. Količina je dostatna za 4 porcije.

Life&style Jednostavno, a savršeno fino: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom osvaja punim okusom

Napomena: važno je da umak bude gust kako bi se bolje "prilijepio" za piletinu i povrće, stoga smo koristili sredstvo za zgušnjavanje, tj. kukuruzni škrob.

 

Sastojci:

  • 2 žlice ulja 
  • 100 g mrkve, oguljene i narezane na tanke ploške 
  • 300 g brokule
  • 200 g ljubičastog kupus, narezanog na male komade
  • 400 g pilećih prsa, izrezanih na komadiće
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 60 ml pileće juhe ili vode
  • 60 ml umaka od soje
  • 3 žlice meda
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Zagrij 1 žlicu ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri.
  2. Dodaj brokulu, kupus i mrkvu te ih pirjaj otprilike 4 minute ili dok povrće ne omekša.
  3. Izvadi povrće iz tave; stavi ga na tanjur i pokrij ga.
  4. Obriši tavu papirnatim ručnikom i pojačaj vatru.
  5. Dodaj preostalu žlicu ulja.
  6. Komade piletine začini solju i paprom i dodaj ih u tavu, prži ih 3 minute sa svake strane, dok ne porumene i poprime lijepu zlatno smeđu boju. 
  7. Zatim dodaj češnjak i prži ga 30 sekundi. Dodaj povrće natrag u tavu te sve zajedno pirjaj još minutu, odnosno dok se povrće ne ugrije. 
  8. U zdjeli izmiješaj pileću juhu, med i umak od soje.
  9. U maloj zdjeli pomiješaj kukuruzni škrob sa žlicom hladne vode.
  10. Smjesu od sojinog umaka prelij preko piletine i povrća; kuhaj 30 sekundi.
  11. Dodaj kukuruzni škrob i pusti da zavrije; kuhajte još 1 minutu ili dok se umak ne počne zgušnjavati.
  12. Posluži odmah, po želji s rižom.

Life&style Rižoto od buče s gljivama: Prava jesenska poslastica koja je gotova za manje od pola sata

 

Posjeti Miss7.24sata.hr