Radiš od kuće? Onda će te oduševiti ova 3 brza i jednostavna recepta za fini ručak

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Želiš kuhati kod kuće tijekom stanke za ručak?
  • Ova tri ukusna recepta spravit ćeš u kratkom vremenu
  • Može se slobodno reći da se jela gotovo sama kuhaju… 

U kućnom uredu imamo prednost što redovito možemo kuhati nešto ukusno za ručak. Međutim, ne želimo cijelu stanku provesti stojeći u žurbi u kuhinji. Zato više volimo recepte za brzi ručak koji se gotovo sami kuhaju – npr. ova tri…

One pot riža s gljivama

Sastojci

• 300 g gljiva po tvom izboru

• 200 g riže dugog zrna

• 2 glavice luka (nasjeckano)

• 2 režnjića češnjaka (nasjeckano)

• 450 ml povrtnog temeljca

• 2 žlice ulja

• sol

• papar

Priprema

1. Zagrij veliki lonac pa propirjaj češnjak i luk na malo ulja. Dodaj gljive i sve prži još 5 minuta.

2. Dodaj rižu u lonac i prži još minutu.

3. Zatim dodaj povrtni temeljac te pusti da sadržaj lonca krčka oko 15 minuta. Savjet: ako je riža i dalje pretvrda, dodaj samo još malo vode i pusti da se kuha još 5 minuta.

4. Na kraju posoli, popapri pa posluži.

Life&style Ljetni recept Marthe Stewart: Kremasta piletina s limunom topi se u ustima

Tjestenina a rajčicom i burrata sirom

Sastojci

• 1 burrata sir

• mini rajčice

• 250 g tjestenine (bez obzira kojeg oblika)

• šaka lišća bosiljka

• maslinovo ulje

• sol

• papar

Priprema

1. Stavi burratu u sredinu posude za pečenje, a oko nje stavi cijele rajčice. Zatim sve prelij maslinovim uljem, začini solju i paprom te jednom dobro promiješaj rajčice.

2. Stavi posudu za pečenje u pećnicu i peci na 180 stupnjeva dok se rajčice ne rastvore. U međuvremenu skuhaj tjesteninu.

3. Nasjeckaj listove bosiljka pa stavi u posudu za pečenje. Izvuci burratu s pomoću dvije vilice pa pomiješaj s rajčicom i bosiljkom u kremastu smjesu. Zatim na vrh dodaj skuhanu tjesteninu i sve zajedno dobro promiješaj. Jelo posluži dok je još toplo.

Ovo su najgooglaniji recepti 2020. Jaaaako su nam dobro poznati, a pogodili smo i pobjednika

Šareni povrtni složenac

Sastojci

• 500 g tjestenine (bez obzira kojeg oblika)

• 400 g zamrznutog povrća s maslacem

• 200 ml vrhnja

• 250 g naribanog sira

• 2 žličice biljnog temeljca u prahu

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva (gore/dolje).

2. U međuvremenu kratko prokuhaj zamrznuto povrće u loncu, prelij vrhnjem te pažljivo začini povrće praškom za temeljac. Dodaj tjesteninu i sve zajedno dobro promiješaj.

3. Zatim smjesu od tjestenine i povrća stavi u posudu za pečenje te obilno pospi ribanim sirom.

4. Stavi vatrostalnu posudu u pećnicu i peci oko 15 minuta. 

Life&style Ivana Banfić kuha u večernjoj haljini za nastup: 'Šumica' je sada moj novi recept

Posjeti Miss7.24sata.hr