Radiš od kuće? Onda će te oduševiti ova 3 brza i jednostavna recepta za fini ručak
- Želiš kuhati kod kuće tijekom stanke za ručak?
- Ova tri ukusna recepta spravit ćeš u kratkom vremenu
- Može se slobodno reći da se jela gotovo sama kuhaju…
U kućnom uredu imamo prednost što redovito možemo kuhati nešto ukusno za ručak. Međutim, ne želimo cijelu stanku provesti stojeći u žurbi u kuhinji. Zato više volimo recepte za brzi ručak koji se gotovo sami kuhaju – npr. ova tri…
One pot riža s gljivama
Sastojci
• 300 g gljiva po tvom izboru
• 200 g riže dugog zrna
• 2 glavice luka (nasjeckano)
• 2 režnjića češnjaka (nasjeckano)
• 450 ml povrtnog temeljca
• 2 žlice ulja
• sol
• papar
Priprema
1. Zagrij veliki lonac pa propirjaj češnjak i luk na malo ulja. Dodaj gljive i sve prži još 5 minuta.
2. Dodaj rižu u lonac i prži još minutu.
3. Zatim dodaj povrtni temeljac te pusti da sadržaj lonca krčka oko 15 minuta. Savjet: ako je riža i dalje pretvrda, dodaj samo još malo vode i pusti da se kuha još 5 minuta.
4. Na kraju posoli, popapri pa posluži.
Tjestenina a rajčicom i burrata sirom
Sastojci
• 1 burrata sir
• mini rajčice
• 250 g tjestenine (bez obzira kojeg oblika)
• šaka lišća bosiljka
• maslinovo ulje
• sol
• papar
Priprema
1. Stavi burratu u sredinu posude za pečenje, a oko nje stavi cijele rajčice. Zatim sve prelij maslinovim uljem, začini solju i paprom te jednom dobro promiješaj rajčice.
2. Stavi posudu za pečenje u pećnicu i peci na 180 stupnjeva dok se rajčice ne rastvore. U međuvremenu skuhaj tjesteninu.
3. Nasjeckaj listove bosiljka pa stavi u posudu za pečenje. Izvuci burratu s pomoću dvije vilice pa pomiješaj s rajčicom i bosiljkom u kremastu smjesu. Zatim na vrh dodaj skuhanu tjesteninu i sve zajedno dobro promiješaj. Jelo posluži dok je još toplo.
Ovo su najgooglaniji recepti 2020. Jaaaako su nam dobro poznati, a pogodili smo i pobjednika
Šareni povrtni složenac
Sastojci
• 500 g tjestenine (bez obzira kojeg oblika)
• 400 g zamrznutog povrća s maslacem
• 200 ml vrhnja
• 250 g naribanog sira
• 2 žličice biljnog temeljca u prahu
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva (gore/dolje).
2. U međuvremenu kratko prokuhaj zamrznuto povrće u loncu, prelij vrhnjem te pažljivo začini povrće praškom za temeljac. Dodaj tjesteninu i sve zajedno dobro promiješaj.
3. Zatim smjesu od tjestenine i povrća stavi u posudu za pečenje te obilno pospi ribanim sirom.
4. Stavi vatrostalnu posudu u pećnicu i peci oko 15 minuta.