Prodaje se ova doista jedinstvena kuća - izgrađena je od tisuća staklenih boca

www.coldwellbanker.com Foto: www.coldwellbanker.com
Vidi originalni članak
  • Doista jedinstvena građevina, jednako kao i zidovi vrta oko nje, napravljena od tisuća i tisuća staklenih boca 
  • Unatoč netradicionalnoj konstrukciji, kuća se ne razlikuje toliko od standardne, a čak ima i neke nevjerojatne prednosti 
  • A što se tiče ljepote... Nekome je sigurno prelijepa baš zato što je neobična, a nekom drugome možda - užasna

Smeće jedne osobe je blago druge osobe, kaže se. Ili možda materijal za gradnju kuće, kao što je bio slučaj s građevinom nedavno uvrštenom na listu za prodaju, koja se nalazi u Tucsonu u Arizoni, a riječ je o domu napravljenom od tisuća staklenih boca. 

Prema Robb Reportu, izvorni vlasnici i graditelji kuće od 250 kvadratnih metara skupljali su nebrojene bačene boce s odlagališta otpada, s rubova cesta, pa čak i iz korporacije Pepsi kako bi ih upotrijebili u izgradnji onoga što će postati jedno od lokalno najpoznatijih imanja u Old Pueblu. Sada je ova jedinstvena kuća na prodaju, a prodaje se za 432.500 dolara (403.736 eura).

Prikladno poznata kao 'Bottle House', ovu su kuću prvi gradili Theodore 'Ted' i Meletis 'Mel' Bryson. Par je započeo s izgradnjom nadstrešnice za automobil, a zatim su se nastavili širiti sve do završetka cijele kuće s tri spavaće sobe i tri kupaonice u kasnim 1960-ima. Dom je 1980-ih obnovio novi vlasnik. „Brysonovi su željeli sačuvati pustinju oko sebe, a ne uništiti je, pa su kuću izgradili oko obilnih ocotillosa, saguaro kaktusa i druge vegetacije“, izvijestili su iz agencije koja prodaje kuću. 

Life&style Nova Saksova robna kuća na Beverly Hillsu izgleda nestvarno: Oh, da je ovako ušminkati predivan prostor Name

Kuća je izgrađena od niza šarenih staklenih boca - koje djeluju pomalo poput cigli - i žbuke. Neka područja, poput blagovaonice, izgrađena su od lokalnog kamenja, dok su podovi izrađeni od betona i kamenih ploča. Unutra se nalaze tri spavaće sobe, blagovaonica, kuhinja, uredski prostor i dnevna soba. Također se na imanju nalaze i gostinjska kućica te vanjska kuhinja. 

Dizajnerski utjecaji Maja i Indijanaca vidljivi su u cijelom domu zahvaljujući Tedovim interesima. „Imao je ljubav i interes za drevne kulture i želio je posjetiti mjesta koja su ga inspirirala“, objašnjavaju iz agencije.

Unatoč netradicionalnoj konstrukciji, kuća se ne razlikuje toliko od standardne. Iz agencije tvrde da unutarnja temperatura nije premašila 28 stupnjeva tijekom najtoplijih dana u Tucsonu, čak i bez uključivanja klima uređaja. Pošto podovi zimi mogu biti hladni, dom ima dva aktivna kamina, koji pomažu u zagrijavanju prostora.

Life&style 7 najljepših robnih kuća na svijetu, u njima je šoping samo dio iskustva

Gosti koji obilaze posjed uglavnom su puni dojmova i komplimenata. „To je jedinstvena vrsta građevine, osjećate se u njoj kao u pećini. Okruženi ste kamenjem različitih veličina i oblika i šarenim staklenim bocama kroz koje svjetlost različito prolazi u različita doba dana“, navode iz agencije. 

Posjeti Miss7.24sata.hr