Kuća iz snova u New Yorku: Prodaje se dom 'zločeste' urednice iz filma 'Vrag nosi Pradu' i izgleda impresivno

Instagram @lela.design Kuća Mirande Priestly je na prodaju
Vidi originalni članak
  • Kuća koja je u filmu 'Vrag nosi Pradu' bio dom hladne urednice i nemilosrdne 'šefice' Mirande Priestly, sada se prodaje za impresivnih 27,5 milijuna dolara
  • Kuća ima sedam spavaćih soba i 10 kupaonica raspoređenih na više od 1100 kvadratnih metara prostora na newyorškom Upper East Sideu
  • Ovo impresivno zdanje na pet katova izgrađeno je 1907 godine, a raskošnu kuću dizajnirao je poznati arhitekt Stanford White

Stvarni dom izmišljenog filmskog lika Mirande Priestly pojavio se na tržištu, a ovaj je dragulj potpuno vrijedan svoje lude cijene, točnije 27,5 milijuna dolara.

Izgrađena 1907. godine, kuća ima sedam spavaćih soba, nešto više od 1100 kvadratnih metara stambenog prostora te se proteže na pet katova. Naravno, ima sve što pretpostavljaš da ima: dvije kuhinje, 10 kupaonica, više dnevnih boravaka. Ali kladimo se da ćeš se sada iznenaditi kad pročitaš da na najvišem katu skriva košarkaško igralište napravljeno po mjeri!

Dom, u 129 East 73rd Street, prikazan je u legendarnom filmu 'Vrag nosi Pradu', gdje je Andy Sachs, koju glumi Anne Hathaway, nosila 'knjigu' strogoj urednici Mirandi Priestly, koju glumi Meryl Streep. Film je snimljen prema istoimenoj knjizi koju je napisala bivša suradnica urednice Voguea Anna Wintour. Film je objavljen 2006. godine i postao je veliki hit, zaradivši više od 320 milijuna dolara. Streep je bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu za svoju briljantnu izvedbu Priestly. Izgubila je nagradu od Helen Mirren (film 'Kraljica').

Life&style Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe dostojne naslovnice magazina o interijerima

Sjećaš li se Mirandinih uputa iz filma: „Otvoriš vrata. Prođeš predvorjem. Objesiš odjeću s kemijskog čišćenja u ormar preko puta stubišta. I ostaviš knjigu na stolu s cvijećem!“ 

Ahhh, da barem nema toliko ormara preko puta stubišta i toliko stolova s cvijećem!

Što se sve skriva u kući

Raskošnu kuću dizajnirao je poznati arhitekt Stanford White. Obnovu je nadgledao dizajner Diamond Barrata, navodi se u opisu za prodaju.

Tri seta francuskih vrata na glavnom ulazu otvaraju se prema predsoblju s prvim aktivnim kaminom u kući.

Tu je i radna soba sa zasvođenim stropovima, vratima i drvenim oblogama, koja vodi u kuhinju za blagovanje koja je trenutačno obojena u bijelo s pripadajućim ormarićima.

Na katu je knjižnica te glavna spavaća soba u stražnjem dijelu kuće.

Naravno, svi uređaji u kući su najsuvremeniji, podovi i radne ploče su od mramora, a iznad prostora za blagovanje nalazi se krovni prozor. Iz kuhinje se ide na vanjsku terasu.

Gornjim razinama pristupa se nevjerojatnim spiralnim drvenim stubištem.

U dnevnom boravku su ugrađene police za knjige, tri visoka lučna prozora otvaraju se na ulicu, a u sobi se nalaze i dva funkcionalna kamina.

Iza toga je blagovaonica - zajedno s još jednim kaminom - i ostava za poslugu sa stubištem koje je povezuje s kuhinjom ispod. Tu je i terasa koja se proteže izvan blagovaonice.

Glavna kupaonica ima jednu od najistaknutijih značajki doma — veliki kružni prozor smješten izravno iznad raskošne kade.

Iznad se nalazi još jedna spavaća soba s terasom i teretanom.

Iznad toga su još dvije spavaće sobe, još jedna terasa, balkon, a zatim se na katu iznad krije košarkaško igralište, zajedno s drvenim podom, obloženim zidovima i masivnim svjetlarnikom na stropu.

Iza dvorišta je široka terasa s roštiljem, blagovaonicom i jacuzzijem… 

Life&style Dizajneri otkrivaju trikove uz koje će spavaća soba izgledati veće - bez ikakve investicije

Posjeti Miss7.24sata.hr