Probala sam čokoladni burger - a imam i recept!
Obožavamo burgere u apsolutno svim varijantama, ali nakon ovoga, svi drugi pali su u drugi plan. Naime, ove godine zagrebački Advent bogatiji je za još jednu fenomenalnu deliciju.
Riječ je o Goldburgeru - slatkom burgeru s Lino ladom Gold! Već zvuči fantastično, zar ne? Odmah ću ti otkriti - doista je fantastičan! Ovaj inovativni burger nastao je u kuhinji zagrebačkog 50 A Burger & Champagne Bara, koji se nalazi na Europskom trgu.
Osim na prvi griz, u ovu sam se slasticu zaljubila i na prvi pogled. Bilo je odmah jasno da u burgeru dominira Lino lada - i to dvije vrste! Osim punjenja Lino ladom Gold (po kojoj je burger i dobio ime), burger je dekoriran Lino ladom milk, što ne pridonosi samo lijepom izgledu, već i boljem okusu (P.S. Lino lada milk mi je najdraža!). Osim Lino ladom, burger je premazan i neutralnim mascarpone sirom koji mu daje još veću kremoznost. Moram naglasiti i da je pecivo fantastično, a u 50 A Burger & Champagne Baru rekli su mi da ga oni sami prave.
Cijena ovog burgera je 24 kune, a moram napomenuti da vrijedi baš svake kune!
Ono što mi se još jako svidjelo je sam ambijent 50 A Burger & Champagne Bara. Unutrašnji prostor prilično je mali, ali imaju terasu dekoriranu u božićnom duhu. Prema tome, želiš li ručati ili večerati nešto slatko ili tražiš zasitniji desert, ovo je idealna poslastica za tebe!
A ako nisi u mogućnosti posjetiti 50 A Burger & Champagne Bar, imamo odlične vijesti! U nastavku ti donosimo recept Goldburgera tako da ga možeš i sama napraviti u homemade verziji:
Sastojci
- 50 g Lino lade Gold
- 15 g neutralnog mascarpone sira
- 1 mliječno pecivo
- Lino lada milk (po želji za dekoraciju)
- maslac za premaz (po želji)
Priprema
Pecivo razrezati po pola i na donju polovicu preko cijelog peciva razmazati mascarpone sir. Gornju polovicu peciva poželjno je blago utisnuti kako bi bilo više mjesta za Lino ladu Gold. Potom je potrebno zaklopiti pecivo i po želji ga premazati rastopljenim maslacem. Na roštilj tavici zapeći Goldburger s obje strane, lagano ga pritišćući kako bi se unutrašnjost rastopila, a pecivo dobilo hrskavost i svoju zlaćanu boju.
U slast!