Prisjetili smo se omiljene televizijske sutkinje. Evo gdje je danas i čime se bavi Amy Gray

Instagam Promo fotografija serije 'Sutkinja Amy'
Vidi originalni članak
  • Rado se prisjetimo serija koje su nas nekoć držale prikovane za male ekrane, a red je ovoga puta došao na omiljenu televizijsku sutkinju
  • Riječ je naravno o sutkinji Amy, koju je utemeljila njezina imenjakinja, američka glumica Amy Brenneman
  • Od snimanja serije prošlo je 16 godina, a u nastavku ti otkrivamo gdje je danas i čime se bavi ova 57- godišnjakinja

Osebujna Ally McBeal mnogima je bila najdraža odvjetnica s malih ekrana. Titula omiljene sutkinje pripadala je pak Amy Gray, sutkinja na obiteljskom sudu u Hartfordu u Connecticuttu. Nju je utemeljila njezina imenjakinja, glumica Amy Brenneman. Zanimljiv je podatak kako je ova dramska serija utemeljena na stvarnoj životnoj priči majke glavne glumice.

Prisjetili smo se Obožavali smo seriju Čarobnice! A evo gdje su danas sestre Prue, Piper i Phoebe Halliwell

Serija inspirirana životom njezine majke

Pod izvornim nazivom 'Judging Amy', serija je svjetla malih ekrana prvi puta ugledala 1999. godine. Potrajala je šest sezona u kojima smo mogli prati zgodne i nezgode tri naraštaja žena iste obitelji. Sutkinja Amy od sličnih pravosudnih serija na američkoj televiziji razlikovala po tome što se radnja velikim dijelom bavila dotada, u tom žanru, relativno zanemarenim obiteljskim pravom.

Uloga sutkinje koje nastoji pomiriti izazove privatnog i poslovnog života Amy Brenneman je priuštila nominacije za prestižne glumačke nagrade Emmy i Zlatni globus, a mi smo se zapitali gdje je danas i što radi "omiljena" sutkinja.

Saznajemo Sjećaš li se Felicity? Obožavali smo ovu seriju, a evo gdje su glavni protagonisti 20 godina kasnije

Uspješna televizijska karijera

U posljednjih dvadesetak godina Amy Brenneman je nastavila graditi uspješnu televizijsku karijeru. Postala je tako stalni dio postave serija "Privatna praksa", "Preostali" i "Goliath". Ove godine premijerno je prikazana i serija u kojoj je utjelovila jednu od naslovnih uloga, triler "Tell Me Your Secrets", a najavljeno je i kako će se ova 57-godišnjakinja pojaviti u seriji koja će se tematizirati život serijskog ubojice koji putuje kroz  vrijeme. Zanimljivo sinopsis, zar ne?

Life&style Netflix objavio prve slike iz 5. sezone Krune, pogledaj kako je Elizabeth Debicki "skinula" lady Dianu

Glumica, majka, aktivistica

Poput brojnih svojih kolegica i Amy rado koristi društvene mreže kao bi promovirala društveno odgovorno ponašanje te podržava rad brojnih humanitarnih udruga. Posljednjih 25 godina je u sretnom braku s producentom Bradom Silberlingom, a u njemu su postali roditelji dvoje djece, danas 20-godišnje kćeri Charlotte i 16-godišnjeg sina Bodhia.

Stars Sam Sheen, kći Charlieja Sheena priznaje da joj djetinjstvo uz takva oca nije bilo lako

Glumica je započela i podcast "The Challengers" u kojem govori o izazovima majčinstva, a koji je uvelike inspiriran odgojem njezine kćeri, koja je kao osoba s neurološkim problemima iziskivala specifičnu njegu. Bio je to samo poticaj glumici da se uključi u rad organizacija posvećenih školovanju djece s posebnim potrebama.

Posjeti Miss7.24sata.hr