Priprema kajgane se čini kao najlakša stvar na svijetu, ali većina radi neke od ovih 5 pogrešaka
- Čini se da je spravljanje kajgane nešto najlakše što možeš pripremiti
- Međutim, upravo je najjednostavnije stvari najteže savršeno napraviti
- Pokazat ćemo ti trikove s kojima ćeš ubuduće izbjeći pet najčešćih pogrešaka kod spravljanja kajgane
Jaja za doručak nitko neće odbiti, a mnogi si uopće ne mogu zamisliti početak dana bez ukusne kajgane. Stoga pogledaj koje fatalne pogreške mogu nastati kod spravljanja kajgane te kako ih izbjeći.
1. Temperatura je previsoka
Najčešća pogreška pri spravljanju kajgane je temperatura tave. Kako bi je brže spravile, najčešće uključimo vatru na najjače – i upravo je tu problem! Prejaka vatra neće jednakomjerno ispržiti kajganu – isušit će je, što nije baš ukusno. Uvijek prži kajganu na srednjoj vatri nekoliko minuta duže – i problem je riješen.
2. Jaje tučeš direktno u tavi
Miješanjem jaja u posudi će se jaja bolje povezati. Nemoj nikada miješati jaja u tavi. Ako ih prije fino razmutiš u posudi, nastat će lijepa masa koju kasnije možeš ispržiti u savršenu kajganu.
3. Ostaviš jaja nakon prženja u tavi
Ovu pogrešku nećeš napraviti ako si jako gladna. Kao god: gotovu kajganu trebaš odmah prebaciti iz tave na tanjur. Naime, temperatura tave može dodatno isušiti jaja – čak i ako si vatru odavno isključila.
4. Koristiš tavu od lijevanog željeza (gusa)
I tava igra veliku ulogu kod spravljanja kajgane. Ako ćeš spravljati kajganu u gus tavi, u većini slučajeva će se zalijepiti za dno tave i zagorjeti. Najbolja je tava koja ima neprijanjajuće dno.
5. Začiniš jaja za vrijeme spravljanja
Mnoge kuharice sklone su začiniti jaje dok se još prži kako bi korisno iskoristile vrijeme. Međutim, upravo to je pogrešno! Jaja uvijek treba začiniti na kraju spravljanja – inače će biti vodenasta.