Pravilo zlatnog reza odredilo tko je najljepša kraljevna, je li to Meghan, Kate ili Lady Di

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Zlatni rez pojam je koji su Grci pripisivali skladu i ljepoti, a njime se može definirati i privlačnost lica
  • Pomoću računalne tehnologije londonska struka primijenila je ovu metodu među pripadnicama kraljevskih obitelji uključujući i Meghan Markle
  • Koji su njihovi glavni aduti, što je manje savršeno te kako su se uopće smjestile na listi, provjeri u nastavku

Iznimna ljepota i sklad često se dovode u vezu sa zlatnim rezom - pojmom iskovanim u Grčkoj, a koji povezuje matematiku, prirodu, tehniku i umjetnost na vrlo neobičan i zanimljiv način. Zapravo je to matematička konstanta koja se označava grčkim slovom Φ (fi), odnosno broj koji iznosi – 1.6180339887. Koristili su ga mnogi  renesansni umjetnici na svojim slikama i skulpturama da bi postigli ravnotežu i ljepotu, poput Leonarda Da Vincija za svoje savršeno muško tijelo u svom čuvenom djelu Vitruvijev čovjek.

Life&style Začuđujuće! Pogledaj kako bi Marilyn Monroe, princeza Diana i Audrey Hepburn izgledale prema današnjim idealima ljepote

Danas  je ova formula i osnova tehnici računalnog mapiranja lica uz koju možemo provjeriti koji su to poznata lica najbliža apsolutnom savršenstvu. Dr. De Silva, koja u Londonu vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju lica, već je napravila zadaću među pripadnicama kraljevskih obitelji, a kao predvodnica sklada i ravnoteže istaknula se prelijepa princeza Diana. Evo tko je još ušao u top pet i što nam to govori o ljepoti Meghan Markle i vojvotkinje Kate

Princeza Diana

Na sam vrh liste pripadnica kraljevskih obitelji, odredila je moderna tehnologija zlatnog reza, upravo je princeza Diana. Miljenica britanskog naroda dobila je visoke ocjene za oblik lica, širinu nosa te područja obrva čela. Malo udaljenije od savršenstva bile su Dianine brada i usne. Brada je manje klasična u odnosu na ono što se smatra pojmom ljepote, a usne tanje i nešto manjeg atraktivnog oblika u odnosu na savršene. 

MOJ PLAN ZA BOLJI DAN Mučiš se s probavom i naduta si? Svaki dan pojedi ovo, tvoj trbuh će odahnuti

Kraljica Rania od Jordana

Kraljica Rania zapravo je najljepša živuća pripadnica kraljevske obitelji. Ova zapanjujuće privlačna žena dobila je najviše ocjene za klasično oblikovanu bradu, a savršenstvu je blizu i oblikom usana. Nešto lošije rezultate pokazali su njezina širina nosa i područje obrva. 

Grace Kelly, princeza od Monaka 

Grace Kelly smjestila se na treće mjesto zahvaljujući razlici od samo 0,1 % u odnosu na kraljicu Raniu. Grace je predstavnica bezvremenske ljepote , a najviši postotak dobila je za razmak između očiju dok je položaj očiju gotovo savršenstvo – s pogođenih 99,8%. Također, njezine putene usne osvojile su visok broj bodova koji je ipak nešto manji za područje brade. 

Meghan Markle

Meghan se ističe svojom prekrasnom simetrijom lica i prema kriterijima drevnih Grka njezino lice najbliže je savršenom. Ističe se idealno oblikovanim nosom s postotkom od 98,5, a položaj očiju joj je baš kako treba biti kao i prekrasna brada u obliku slova V koju inače žene najviše priželjkuju. 

Moda Sjajno izdanje Meghan Markle još uvijek pamtimo, a sada ga možeš kopirati za samo 380 kuna!

Kate Middleton, vojvotkinja  od Cambridgea

Lijepa Kate posebno se ističe savršenim razmakom između nosa i usana te vrlo upečatljivom razmaku među očima. Bodove je izgubila zbog oblika vilice i brade. No, to ne mijenja činjenicu da je ova tehnologija svrstala u jednu od najljepših žena na svijetu. 

Moramo priznati da nas je tehnologija mapiranja lica na osnovu zlatnog reza prilično zabavila, ali smo i dalje ustrajne u onoj da je ‘ljepota u oku promatrača’, a upravo smo lijepi i posebni i zbog svih malih nesavršenosti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr