Postoji jedna stvar koja ti obavezno treba u spavaćoj sobi - prema tvom horoskopskom znaku

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Uglavnom se češće stavlja velik naglasak na uređenje soba u kojima se češće boravi - poput kuhinje i dnevnog boravka 
  • Međutim, bitno je dati istu važnost privatnijem prostoru: spavaćoj sobi
  • Pogledaj što bi, ovisno o svom horoskopskom znaku, obavezno trebala imati u spavaćoj sobi 

U krajnjoj liniji, dovoljno spavanja vitalno je za naš svakodnevni života. Štoviše, imati područje u kući koje je u potpunosti tvoje te odražava tvoju osobnost, krajnji je oblik brige o sebi te garancija da ćeš uživati u boravku u toj prostoriji. Pa zašto onda ne potražiti pomoć među zvijezdama? Prema astrologu Kyleu Thomasu, ako ćeš dopustiti svom horoskopskom znaku da diktira predmete koje ćeš dodati u svoju spavaću sobu, to će ti pomoći da se tamo osjećaš sigurno i dobro.

U nastavku pogledaj njegove preporuke – možda dobiješ inspiraciju da nešto promijeniš ili dodaš…

Life&style Nova godina, nova sreća: 2021. bit će najbolja godina za ovaj horoskopski znak

Ovan: moderno uzglavlje

„Ako postoji jedan horoskopski znak koji voli hrabro pokazivati neovisnost i stil, to je ovan“, kaže Thomas. „Zbog toga posjedovanje elegantnog uzglavlja donosi zabavu, odražava osobnost i jednostavno sjaji u sobi.“

Šik uzglavlje privlači pažnju čim uđeš u prostoriju, a to je ono što ovan doista želi.

Bik: luksuzni krevet s višeslojnom posteljinom i jastucima

„Od svih horoskopskih znakova bik se najviše voli odmarati i opuštati nakon puno posla. Bikovi jednostavno vole drijemati“, objašnjava Thomas. „Zbog toga je nužan udoban luksuzni krevet.“

Thomas također kaže da bikovi vole gomilu jastuka s teksturom, meke plahte, pahuljaste poplune i prekrivače. Bikovi vole svoj mali luksuz, zbog čega im je ovakva postavka ključna.

Blizanci: prekrasne zavjese

„Blizanci lako postaju klaustrofobični pa moraju živjeti u prostoru u kojem osjećaju prostranost i slobodu“, kaže Thomas. “Više vole sobe koje dobivaju puno prirodnog svjetla, a osobito s velikim prozorima. Međutim, cijene svoju privatnost, pa će pronalazak lijepih zavjesa suptilnih tekstura ili živih boja dodati više energije i stila njihovom prostoru kada je vrijeme za odmor i povlačenje.“

Budući da blizanci mogu varirati između ukusa, možda bi bilo zabavno igrati se s različitim shemama boja i zavjesama koje se naslažu jedna na drugu kako bi se prema potrebi mogle mijenjati.

Rak: zdrave biljke

Rakovima je najvažnije imati životni prostor koji se stapa s prirodom. „Ovakva energija življenja i disanja donijet će im više sreće i produktivnosti“, kaže Thomas.

Preporučuje postavljanje nekoliko biljaka po cijeloj spavaćoj sobi kako bi se u nju unijelo malo prirodnog, „vanjskog“ izgleda. 

Lav: fancy ogledalo 

„Pomirimo se sa sljedećom činjenicom: svi lavovi vole čeznutljivo buljiti u sebe kad god im se ukaže prilika“, kaže Thomas u šali. „Zbog toga im je veliko, prekrasno uokvireno zrcalo itekako potrebno. Također može donijeti dašak glamura kako bi se soba osjećala puno otvorenijom, jer odbija svjetlost oko prostora.“

Pazi da zrcalo oblikuješ tako da odgovara ostatku tvog životnog prostora. 

Djevica: organizatori ormara

„Djevice su poznate kao najorganiziraniji horoskopski znak“, objašnjava Thomas. “Vole sortirati, arhivirati i uvesti red iz kaosa. Čist prostor izuzetno je važan jer im kaos unosi zbunjenost i tjeskobu“. 

Zbog toga je Djevicama potreban organizirani prostor u ormaru koji uključuje odgovarajuće police, ormariće i vješalice. To će im pomoći da zadrže kontrolu, a spavaća soba postat će im mjesto gdje se mogu odmarati - umjesto da se cijeli dan brinu o svojim popisima obaveza.

Vaga: osobni dodiri

“Vagama vlada Venera, što znači da žude za ljepotom i skladom u svom okruženju. To im također daje dašak stila", kaže Thomas. „Vjerojatno će njihove spavaće sobe biti ispunjene naglascima i predmetima koji za njih imaju posebno značenje - osobito ako ih žele pokazati.“

Life&style Ovi horoskopski znakovi su najveće 'babe' od svih - njima se nikad ne treba povjeriti

Thomas kaže kako bi se mogle dodati neke lijepe keramike, vaze s cvijećem, pladnjevi, držači nakita ili bočice parfema da bi se vage osjećale spokojno u svom prekrasnom prostoru.

Škorpion: udobni tepih

„Škorpioni žude za udobnošću, a osobito u spavaćoj sobi“, kaže Thomas. „To je njihovo utočište odmora i pomlađivanja - ali i strasti i zavođenja. Obično će lijepa prostirka pomoći škorpionu da se osjeća prizemljeno i toplo, kao i da priguši zvukove koraka.“ 

Tepisi će u prostor unijeti boju, teksturu i uzorak, kao i pružiti osjećaj topline.

Strijelac: razigrana grafička umjetnost

„Strijelci su poznati po svojoj kreativnosti i velikoj potrebi za izražavanjem i slobodom", kaže Thomas. Često ih nazivaju lutalicama zodijaka, jer žele pokazati svijetu tko su, bez obzira uklapaju li se u okvire ili stilove.

Budući da je pandemija ove godine smanjila putovanja, Thomas preporučuje strijelcima da svoje putničke instinkte i svoj osobni stil potaknu privlačnom umjetnošću, šarenim apstraktnim grafikama ili plakatima. To njihovom prostoru dodaje dubinu i perspektivu.

Jarac: luksuzne komode i noćni ormarići

„Jarci su poznati po svojoj ljubavi prema bogatstvu i materijalnim stvarima“, kaže Thomas. „Ne samo da će vjerojatno ulagati u vrijedne stvari, nego vole održavati svoj prostor organiziranim te minimalizirati nered.“ Budući da su uvijek u lovu kako bi sakupili sve više i više materijalnih stvari, trebaju neko mjesto kako bi ih mogli prezentirati, a tu spadaju i velika komoda ili noćni ormarić.

Uloži u impresivne komode i noćne ormariće, koji će uljepšati tvoj prostor i omogućiti ti da pokažeš sve što si postigla.

Vodenjak: puno svjetlosti

„Pošto su pod vladavinom Urana, vodenjaci se vole izražavati na jedinstven način“, kaže Thomas. „Uran je planet elektriciteta i tehnologije pa je vjerojatno da će vodenjak sadržavati jedinstveno osvjetljenje u cijeloj spavaćoj sobi.“

Bilo da se radi o slojevitim svjetlima, gornjim svjetiljkama, podnim svjetiljkama u kutu ili nekom drugom provokativnom osvjetljenju, Thomas kaže da će vodenjaci uživati u hrpi različitih svjetlosnih efekata za poigravanje kako bi prilagodili svoje sobe prema svom individualnom stilu.

Ribe: klupa u podnožju kreveta

„Ribe nisu poznate kao najorganiziraniji horoskopski znak, ali to je u redu“, kaže Thomas. „Sklone su utrčati u svoje sobe i spustiti svoje torbe na pod i ostaviti ih tamo, dok im je glava u oblacima.“

Zbog toga držanje klupe u podnožju kreveta može služiti kao svojevrsni „stalak za prtljagu“, ali može poslužiti i u dodatnu svrhu pružanja elegantne mogućnosti sjedenja ako odlučiš imaš druge ljude u sobi.

 POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr