Poslije Snickers Cheesecakea nećeš poželjeti napraviti niti jednu drugu tortu, imamo super recept!

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Raspoložena si za tortu koja će te oduševiti poznatom okusima u skroz originalnoj kombinaciji?
  • Snickers Cheesecake je pun pogodak, a nije ni pretjerano kompliciran za izradu
  • Pripremi se da će te svi pitati za recept koji ti donosimo u nastavku

Ljubiteljica si čokoladice Snickers, a Cheesecake ti je vrhu liste slatkih prioriteta? Nisi usamljena, a oni odvažniji u eksperimentiranjima, ove dvije slastice spojili su u jednu i tako predstavili novu dimenziju slatkog savršenstva

Ne pretjerano komplicirana za napraviti Snickers Cheesecake jedna je od one vrsti torti kod koje se uvijek traži komad više, a poslije imaš pune ruke posla u dijeljenju recepata. Ako si se već ispraksirala u pravljenju klasičnog Cheesecakea onda ove male modifikacije kod kolača neće biti nikakav problem.

Jednostavno neodoljiva, provjerena kombinacija okusa može zaživjeti i u tvojoj kuhinju. Vjerujemo kako za njezinu pripremu ne treba nikakav poseban povod, a recept već možeš otkriti u nastavku. 

Ukusno Jednostavno i jako ukusno - torta od palačinki je pravi recept za dane koje provodimo u kući

Sastojci:

Podloga

  • 150 grama keksi za podlogu 
  • 6 žlica rastopljenog maslaca
  • Prstohvat soli

Punjenje:

  • 900 grama krem sira
  • 200 grama šećera u prahu
  • 3 velika jaja
  • 2 žlice ekstrakta od vanilije
  • ¼ šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice brašna
  • ¼ žličice soli
  • 3/ šalice mliječne čokolade, rastopljene i lagano ohlađene
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you hear the word “Snickers” next to the word “cheesecake”, you KNOW things are about to get mega. Head to the link in our bio for the full recipe. #WellDelish #snickers #cheesecake #snickerscake #snickerscheesecake #peanutcake #desserts

A post shared by Delish UK (@delishuk) on

Preljev: 

  • 1/4 šalice preljeva od karamele
  • Čokoladice Snickers, grubo sjeckani
  • Slani kikiriki, grubo sjeckan
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj zdrobljene kekse, rastopljeni maslac i sol. Pritisni smjesu na dno kalupa za pečenje torte i ne zaboravi napraviti i rubove
  2. Pomoću ručnog miksera ili u velikoj zdjeli pri samostojećem mikseru pomiješaj krem sir i šećer dok smjesa ne postane ujednačena. Dodaj jedno po jedno jaje pa umiješaj vaniliju i kiselo vrhnje. Dodaj brašno i sol te miksaj smjesu dok se sasvim ne sjedini
  3. Izvadi jednu šalicu smjese u zdjelu srednje veličine zatim polovinu ostatka smjese prelij preko podloge od keksa
  4. Dodaj otopljenu čokoladu u smjesu od sira koju si odvojila šalicom i promiješaj dok se sastojci ne povežu
  5. Čokoladnu smjesu od sira potom prelij preko smjese od sira lagano  je umiješaj,  a zatim preko svega prelij ostatak smjese od sira
  6. Dno kalupa za torte zamotaj u aluminijsku foliju te stavi u veću posudu za pečenje u koju ulij kipuću vodu tako da dosegne polovicu visine kalupa za torte. 
  7. Peci na 180 stupnjeva oko sat i pol, zatim isključi toplinu i ostavi uz otvorena vrata pećnice da se torta ohladi
  8. Najbolje je ostaviti tortu da se ohladi preko noći, a zatim je premaži s preljevom od karamele te ukrasite grubo sjeckanim Snickersom i slanim kikirikijem

 Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr