Poslastica za ljubitelje magije: 'Škola dobra i zla' je Harry Potter nove generacije i sutra dolazi na Netflix

Netflix
Vidi originalni članak
  • Charlize Theron i Kerry Washington pojavljuju se u ulogama dviju učiteljica na suprostavljenim stranama - dobra i zla
  • Radnja filma 'Škola dobra i zla' možda je smještena u fiktivni svijet, ali donosi neke vrijedne lekcije itekako primjenjive i u onom našem stvarnom
  • Film se temelji na romanu Somana Chainanija iz 2013. i donosi priču o dvjema neprilagođenim najboljim prijateljicama koje su poslane u već spomenutu školu, ali na suprotnim stranama

Nova Netflixova poslastica stiže nam sutra u vidu filma temeljenog na romanu Somana Chainanija iz 2013. o školi u kojoj likovi iz bajki bruse svoje vještine i otkrivaju svoj moralni kompas. 'Škola za dobro i zlo' govori o dvjema najboljim prijateljicama - Sophie (Sophia Anne Caruso) i Agathi (Sofia Wylie) koje su poslane na suprotstavljene strane. 

Redatelj Paul Feig rekao je da nikada nije mislio da će stvoriti nešto u žanru fantazije, ali da se zaljubio nakon što je pročitao scenarij za adaptaciju mračne bajke. "Uvijek tražim priče o ženskom prijateljstvu – to su odvuijek bili moji omiljeni filmovi koje sam snimao, a također sam oduvijek želio stvoriti neki fiktivni svijet, a zapravo nikada nisam imao priliku za to", rekao je za 'Entertainment Weekly'. "Ovo je jednostavno imalo sve što sam želio. Tek nakon što sam pročitao scenarij, počeo sam čitati knjige i zaljubio sam se u sve. To su vrlo debele knjige, vrlo inventivne i zabavne, poput Alise u zemlji čudesa."

Life&style Nikad nije prerano za Božić: Na Netflix uskoro dolazi šest novih božićnih filmova

Redatelju se također svidjela i jedna lekcija koju film donosi - "Agatha kaže u filmu: 'Ti nisi zla, ti si samo čovjek.' Mislim da je to jako važna lekcija koju treba prenijeti na vrlo stiliziran i zabavan način. Jer sve je to povezano s našim životima, iako je smješteno u vrlo  maštovit svijet."

Sofia Wylie i Sophia Anne Caruso glume Agathu i Sophie, dvije neprilagođene najbolje prijateljice koje su poslane u već spomenutu školu. Naime, svake četiri godine dvoje djece – jedno dobro, drugo zlo – bivaju oteta i odvedena u ustanovu, gdje se obučavaju za sudjelovanje u bajkama. 'Sophie, krojačica zlatne kose, sanja o tome da pobjegne iz svog turobnog života i postane princeza, dok Agatha, sa svojom mračnom estetikom i nekonvencionalnom majkom, ima osobine prave vještice', stajalo je u Netflixovoj najavi. 'Samo poljubac prave ljubavi može promijeniti pravila i poslati djevojke u njihove prave škole i sudbinu, ali kada se mračna i opasna osoba s tajanstvenim vezama sa Sophie ponovno pojavi i zaprijeti da potpuno uništi školu i svijet izvan nje, jedini način za sretan završetak je da prvo prežive njihovu bajku iz stvarnog života.'

Charlize Theron glumi glamuroznu i opaku Lady Lesso koja je zadužena za Školu za zlo, dok Kerry Washington tumači vedru i ljubaznu profesoricu Dovey koja vodi Školu za dobro, a osim njih u filmu glume i Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Jamie Flatters, Kit Young, Peter Serafinowicz, Rob Delaney, Mark Heap, Patti LuPone i Rachel Bloom. 

Life&style Evo zašto su svi opsjednuti novom Netflixovim zastrašujućom horor serijom 'Ponoćni klub'

Vizualno divan i više nego zanimljivog zapleta, ovaj film već na prvi pogled djeluje kao štivo koje nas je u stanju uvući u svoj svijet, a budući da je Soman napisao 6 knjiga iz istog serijala, i sve su bile bestseleri New York Timesa, jasno je da je ovo tek početak jedne zanimljive pustolovine. Tko zna, možda je nova generacija klinaca upravo dobila svog Harryja Pottera.

Posjeti Miss7.24sata.hr