Počinje najatraktivniji Tjedan restorana do sada, evo kakve nas delicije i gastro senzacije čekaju

Instagram @foodohfood
Vidi originalni članak
  • Pred nama je još jedan Tjedan restorana koji se održava od 24. ožujka do 2. travnja 
  • U mnogima omiljenoj gastronomskoj manifestaciji ovoga puta sudjeluje 67 restorana koji su kao i uvijek pripremili vrhunske menije
  • I ovoga su puta dnevni i večernji meniji od tri slijeda dostupni po promotivnim cijenama, a mi smo izdvojili neke koji su nam zapeli za oko

Tjedan restorana mnogima je omiljena gastronomska manifestacija koja se po uzoru na mnoge druge zemlje već dugi niz godina održava dva puta godišnje, a sve kako bi se promoviralo hrvatsku kuhinju u gradovima diljem zemlje. Prvi se puta ove godine održava od 24. ožujka do 2. travnja, djeluje nam kao najatraktivniji do sada, a mnoge su gurmanske oaze i ovoga puta ponudile vrhunske dnevne i večernje menije po pristupačnim cijenama.

Chefovi 67 restorana osmislili su ručkove po cijeni od 14 i 17 te večere po cijeni od 14,17 i 20 eura, a sve ponude odnose se na tri slijeda te nerijetko i čašu vina. Budući su u pitanju restorani u kojima bi tri slijeda redovito koštala puno više no što iznosi njihova promotivna cijena u Tjednu restorana, ne sumnjamo da će i ovoga puta pažljivo osmišljeni meniji privući mnoge gurmane, a u bogatoj ponudi izdvojili smo nekolicinu njih koje bismo i sami rado degustirali. 

Trattoria Tinel, Split

Na trgu Šperun u Varošu u samom srcu Splita smjestio se ovaj simpatični restoran s autentičnom dalmatinskom kuhinjom koji slovi za jedan od najboljih ribljih restorana i jedno od najugodnijih mjesta na koje mnoge obitelji rado dolaze zbog iznimno ugodnog ambijenta. Iza menija stoji chef Ante Borzić, a za Tjedan restorana gostima se nude ručkovi po cijeni od 17 i večere po cijeni od 20 €, a koja uključuju predjela poput plate s pršutom, sirom, kulenom i paštetom, povrtne juhe i proljetnih rolica; glavna jela poput sipe s bobom i zapečenom purom, fileta ribe s blitvom i gulaša na lovački način s njokima te deserti poput čoko kocke, panna cotte i cheesecakea.

Life&style U zagrljaju paške čarolije: Hotel, vinarija i restoran Boškinac pravi je eno-gastro raj s Michelinovom zvjezdicom

Vallis Aurea, Zagreb

Ovaj se obiteljski restoran smjestio u romantičnom okruženju Tomićeve ulice tik do zagrebačke Uspinjače, ponosan na svoja jela spremljena po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način, od odabranih i uvijek svježih sezonskih namirnica. Jela koja nude s potpisom su chefice Darije Dunatov, a u Tjednu restorana nude ručkove za 17 i večere za 20 €. U ponudi su ove godine svoje mjesto pronašla 3 menija - onaj prvi s quicheom s dimljenim lososom, porilukom i mozzarellom, hobotnicom na grillu s povrćem i mousse tortom od limuna; drugi s krem juhom od celera, rezanim rumpsteakom na rikuli s pestom od sušenih rajčica, maslinama, Grana Padanom i acetom kremom te štrudlom od višanja sa sladoledom i treći vegetarijanski s lisnatom salatom s mariniranom kruškom, gorgonzolom i tostiranim bademima, povrtnim wokom s rižom te bezglutenskom čokoladnom tortom s narančom i lješnjacima.

Amfiteatar, Pula

Jedan od najboljih restorana u Puli smješten u jednom od najimpozantnijih okruženja u Hrvatskoj redovito nudi razne kreacije i inačice mediteranske kuhinje uz najbolja međunarodna vina, a kreativne i inovativne zalogaje priprema chef Denis Zembo koji poštuje tradiciju, ali je prilagođava modernom vremenu. Za Tjedan restorana osmislili su tri menija po cijeni od 17 € - prvi s junećim carpacciom s rukolom i emulzijom od agruma, domaćim pljukancima s Istarskim boškarinom i rukolom te čokoladnom tortom; drugi sa salatom Amfiteatar s hobotnicom, krumpirom i mini rajčicom, rižotom s kozicama i cheesecakeom s coulisom od šumskog voća te treći veganski s curryjem s grahom, slanutkom, tikvicom, ječmom, lukom i kurkumom, lažnim mesnim okruglicama s pireom od krumpira i umakom rajčice te veganskim palačinkama s domaćom nutelom i coulisom od šumskog voća.

Dvorac Mihanović, Terme Tuhelj

Predivni dvorac u kojem su se nekada okupljali plemići danas je gurmanska a la carte oaza s bogatom gastronomskom ponudom i vinotekom s više od 40 različitih sorti vina. Chef Mirko Ljubić osmislio je sve delicije, kao i koncept jelovnika pripremljen u tri smjera - sa zagorskim jelima pripremljenima prema recepturama karakterističnima za Hrvatsko zagorje; dvorskim jelima pripremljenima prema posebnoj recepturi iz vremena grofa Brigljevića te vitalnim jelima koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata, lagano meso te svježe povrće i začine. 

Life&style U centru Zagreba otvoren je Thai Thai Street Food koji oduševljava prefinim okusima jugoistočne Azije

Zagorska jela označena su simbolom zagorske kućice, dvorska jela krunom i vitalna jela simbolom jabuke, a u Tjednu restorana birati možemo između ručkova po cijeni od 17 te večera po cijeni od 20 €. Predjela koja se nude su odležani juneći ramsteak u umaku od gorušice s mariniranim kupusom, svježom mrkvom i šparogama, rižoto s vongolama i mariniranim koromačem začinjen uljem od limuna i krem juha od šparoga te prženi ravioli sa škampima; glavna jela su confit od telećih prsa u začinskom bilju, pire od batata i glazirana brokula, panirana pureća rolada punjena s nadjevom od špinata i algi, krema od crvenog kupusa, domaći uštipci začinjeni maslacem i krušnim mrvicama te file brancina na žaru i sarmice od blitve sa kus-kusom, a deserti koji se nude su kraljevski štrukli začinjeni krušnim mrvicama i posluženi s umakom od šljiva i cimeta, čokoladni mousse na pjenici od jagoda i crumble od pistacije te schwarzwald torta na kremi od čokolade i dehidriranih višanja.

Popis svih restorana koji sudjeluju u Tjednu restorana pred nama, kao i kompletnu ponudu menija koje nude možeš pronaći na službenim stranicama i društvenim mrežama.

Posjeti Miss7.24sata.hr