Platili su 177 tisuća kuna za ime svog djeteta?!

Thinkstock / Spencer Davies
Noella Grace – to je ime koštalo 29.000 dolara (preračunato u kune to je nešto više od 177.000 kunića – prava sitnica!). Ne vjeruješ? I mi smo jedva povjerovale – jedan bračni par iz SAD-a doista je toliko platio za ime svog djeteta
Vidi originalni članak

Ali oni nisu jedini! Takozvana „tvrtka za savjetovanje roditelja“ obećava da će pronaći savršeno ime za potomka: to će ime kasnije povećati šanse za poslovnu karijeru, dobro će zvučati i kad se napiše lijepo će izgledati. Osim toga, savršeno će se u uklopiti u obiteljsku povijest, moći će se lako izgovoriti u tuzemstvu i inozemstvu, imat će zanimljivu povijest – i nadasve će biti jedinstveno! 

Takva savjetovanja nude se i u Europi – primjerice, u Švicarskoj ima tvrtka „Erfolgswelle“ (u slobodnom prijevodu: „Val uspjeha“). Želi li netko da ime potomka (i sam potomak) zajaše na valu uspjeha, mora za to izdvojiti između 25.000 i 30.000 eura! Uz ime se dobije i jedinstvena izmišljena povijest imena  (što to ime zapravo znači) – tako da ponosni vlasnik imena kasnije uvijek ima neku pričicu na lageru za čavrljanje. Švicarska tvrtka u svom oglasu kaže da je uložena svota „investicija za budućnost djeteta“. 

KRALJEVSKA IMENA Imena za djevojčice koja krademo od kraljevskih obitelji

Ta imena povećavaju šansu za uspješnu karijeru 

Osobito se pridaje veliko značenje na kasnije prilike za uspješnom poslovnom karijerom – koje obećava određeno ime. Naime, istraživanja pokazuju: ljudi s kratkim imenima su uspješniji! Ime s jednim ili dva sloga znači efikasnost i jasnoću – i to dobro dođe u poslovnom svijetu. Što je kraće ime djeteta, veće su šanse za bolju plaću u budućnosti! 

Posjeti Miss7.24sata.hr