Par je preuredio staru kuću u prekrasan dom pun šarenih boja i povećao joj vrijednost za milijune kuna

Instagram/@marianne_theodorsen Bračni par Dave i Reka Thornton preuredili su svoj dom s motivima kao iz bajke, dajući mu dozu elegancije i šarme u stilu svojih omiljenih boja
Vidi originalni članak
  • Bračni par Dave i Reka Thornton preuredili su svoj dom s motivima kao iz bajke, dajući mu dozu elegancije i šarme u stilu svojih omiljenih boja
  • U renovaciju su kroz sedam godina uložili 50 tisuća funti, a sada se nekretnina procjenjuje na 700 tisuća
  • Savršen spoj ružičaste boje s ostalim paletama boja, prava je inspiracija kako dodati posebnu notu života domu

Dave i Reka Thornton su se 2014. preselili u četverosobnu kuću u Bishop's Stortfordu, gradiću nedaleko od Londona, a tada im je sinula odlična ideja da u potpunosti osvježe svoj dom star 30 godina. Uložili su u uređenje doma oko 50 tisuća funti, a dali su mu novi dašak života u štihu svojih omiljenih boja. I usput povećeali vrijednost kuće za čak 300 tisuća funti (više od 2.5 milijuna kuna).

Life&style Ova 3 horoskopska znaka imaju najljepše uređene domove - u čemu je tajna?

4 dizajnerice dale su najbolje savjete kako urediti stan za iznajmljivanje - i podići mu cijenu

No, par prethodno nije znao koliko je u kuću potrebno uložiti rada i truda. "Sobe su bile upotrebljive, ali vrlo zastarjele", rekla je Reka. "Kad smo se doselili, postalo je očito da je potrebno renovirati sve sobe." Opisujući cijeli postupak preuređenja doma, mama dvoje djece nastavila je: "Kupaonice na katu nisu imale prekidač za svjetlo, samo prijenosni kabel, a sve su prostorije bile starije od 30 godina."

Dakle, prije useljenja, dom nije bio renoviran 30 godina, a obitelji je trebalo sedam godina da ga pretvori u svoj dom iz snova. Dave i Reka svake su godine izvršili jedno veliko renoviranje sobe te su se između građevinskih radova bavili manjim zadacima uređenja interijera. Veće preuređivanje doma bilo je pretvaranje garaže u uredski prostor i petu spavaću sobu, transformacija kuhinje, obiteljske kupaonice i davanje vrtu potpunu preobrazbu.

S društvenih mreža Franka Batelić pokazala unutrašnjost svog 15 milijuna kuna vrijednog doma. Svi su "pali" na stepenice

"Kuhinja je izgledala ljupko, ali ubrzo smo shvatili da joj nedostaju ladice pa smo znali da je potrebno promijeniti. "Mislili smo da je ostatak kuće u dobrom stanju kad smo ga pogledali - ali nakon useljenja pokazalo se da su zidovi prljavi i da u njima ima puno rupa."

Life&style Na ovo mjesto u svom domu nikada ne bi smjela staviti vazu za cvijeće, brže će ti uvenuti

Inače Reka radi kao dizajner interijera te je i sama sudjelovala u preuređenju na što je kazala: "Par godina smo čuvali originalan izgled dekora jer smo mislili da će tako biti lakše. Ali ubrzo smo shvatili da je boja potrebna, pa smo počeli nanositi boju, korak po korak. Što smo više boje dodavali, to smo više osjećali kao u vlastitom domu.

"Zamijenivši tamni dekor interijera onim u boji, Reka se odlučila za ružičastu nijansu u dnevnoj sobi - s kaučom od baršuna te zidovima u roskastim tonovima. Kuhinja je dobila sličan ugođaj, s neobičnim tapetima na pse koji poziraju pored vaza i cvijeća. Reka je kako je vrtu čak dala i poseban ugođaj, s pregršt duginih ukrasa razasutih uokolo.

S društvenih mreža "Guštam u svakom kutku" Danijela Dvornik je otvorila vrata doma koji je uređivala četiri godine

Rekla je: “Svoj bih stil klasificirala kao šareno-eklektičnu mješavinu. Šareno je u svakoj sobi, ali volim to šarenilo povezati jednom bojom kako bih stvorila protok između soba, a ta je boja ružičasta. “U našem domu ima mnogo ružičastih nijansi, neke pomalo odskaču dok druge djeluju smirujuće - boje su odabrane imajući u vidu namjenu sobe. "

Sedam godina kasnije potrošili su 50 tisuća funti na obnovu i planiraju sve to završiti prenamjenom potkrovlja i garaže. Nakon što je nekretninu 2014. kupila za 412 tisuća funti, obiteljska kuća sada je procijenjena na oko 700 tisuća (više od 6 milijuna kuna).

Posjeti Miss7.24sata.hr