Ovoj jesenskoj kombinaciji jabuka, cimeta i badema u sočnom kolaču nitko neće odoljeti
- Jabuke i cimet jednostavno su fenomenalna kombinacija te nam daju „onaj pravi jesenski okus“
- Ovaj kolač je sočan, mirisan i ukusan – i svatko će garantirano tražiti još jedan komad
- Donosimo ti recept za savršeni kolač za zlatno godišnje doba
Kako bi svojem kolaču od jabuka dodali jesenski štih, dodale smo malo cimeta i listiće badema. Tako je kolač još aromatičniji. To je savršeni recept za hladne i sive jesenske dane.
Sastojci
• 280 g maslaca (mekog)
• 350 g jogurta
• 130 g šećera
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 4 jaja
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 400 g brašna
• prstohvat soli
Ostalo:
• 100 g smeđeg šećera
• 100 g listića badema
• 2 žlice cimeta
• 2-3 jabuke
Priprema
1. Pjenasto pomiješaj maslac i šećer u posudi. Dodaj jedno po jedno jaje te miksaj dalje. Zatim dodaj vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli te dobro izmiksaj. Onda postepeno umiješaj jogurt u tijesto.
2. Namasti kalup (24 x 30 cm) te stavi unutra pola tijesta pa zagladi. Pomiješaj smeđi šećer i cimet te pola raspodijeli po površini tijesta. Potom stavi na to drugu polovicu tijesta te jednakomjerno raspodijeli.
3. Operi jabuke, oguli te nareži na komade veličine oko 2 cm. Potom ih raspodijeli po tijestu. Na to stavi listiće badema te pospi preostalom mješavinom šećera i cimeta.
4. Kolač peci u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko sat vremena (napravi probu čačkalicom!). Kolač treba na kraju biti zlatnosmeđe boje s gornje strane. Možeš poslužiti komad kolača s kuglicom sladoleda od vanilije ili sa šlagom.