Ovo moraš isprobati! Za ovaj presočni talijanski kolač od jabuka možemo samo reći - 'La vita e bella!'
- Ljeto je pred vratima pa nekako polako sanjarimo o dugim sunčanim danima na plaži i laganom ljetnom ritmu života
- Uz to će nam ovaj lagani kolač od jabuka biti dodatno zadovoljstvo
- Donosimo ti recept za fini sočni talijanski kolač od jabuka
Ako si ljubiteljica kolača od jabuka, onda ćeš obožavati ovaj recept! Ovaj talijanski kolač se vrlo lako spravlja, sočan je i preukusan – pravi dodatak ljetnim guštima…
Sastojci
• 5 jabuka (kiselkastih)
• 100 g tekućeg maslaca
• 2 jaja
• 200 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 100 g brašna
• sok od limuna
• ½ pakiranja praška za pecivo
• 100 ml mlijeka
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator) te namasti okrugli kalup.
2. Oguli jabuke, raščetvori te otkloni kućišta za koštice. Potom četvrtine jabuka nareži na skroz tanke ploške te nakapaj sokom od limuna kako ne bi posmeđile.
3. Preostale sastojke stavi u posudu te izmiksaj u gusto tijesto.
4. Ploške jabuka dodaj tijestu, dobro umiješaj pa smjesu prelij u kalup za kolač. Peci oko 45 minuta dok gornja strana ne bude zlatnožute boje. Na kraju, kad se kolač malo ohladi, pospi šećerom u prahu.