Ovo je definitivno najoriginalniji desert za ljetna druženja: isprobaj sladoled s roštilja
- Hrskavo i toplo izvana, ledeno iznutra?
- Moguće je uz ovaj izvrsni recept za sladoled s roštilja
- Iskušaj ovaj savršeni desert na sljedećoj roštiljadi
Kako hladni sladoled i vrući roštilj idu zajedno? Nikako, mnogi će pomisliti. Ali, postoje načini kako pripremiti ukusni sladoled na roštilju! Rezultat je desert koji je izvana hrskav i topao - a iznutra hladan i osvježavajući. Zvuči ukusno, zar ne?
Evo što treba znati
Kako se sladoled ne bi otopio na roštilju, potrebna mu je svojevrsna „ljuska“. Tako unutrašnjost (tj. sladoled) ostaje fino hladan, a dobiva hrskavu koricu. To najbolje djeluje s beze oblogom, tj. s ljuskom od bjelanaca ili s panadom od kokosa.
1. Sladoled u ljusci od bjelanaca
Sastojci:
• 7 bjelanaca
• malo šećera u prahu
• 5 kuglica sladoleda po tvom izboru
• 5 malih gotovih biskvita
Priprema
Stuci bjelanca s malo šećera u prahu da nastane čvrst snijeg. Neka bude otprilike 1-2 bjelanca po kuglici sladoleda. Prekrij snijegom kuglu i stavi je na mali biskvit. Peci sladoled na roštilju (idealno bi bilo u kuglastom roštilju koji se da zatvoriti). Temperatura bi trebala biti oko 200 stupnjeva. Čim bjelanjci postanu svjetlosmeđi, sladoled je gotov. Savjet: umjesto gotovog biskvita možeš upotrijebiti i aluminijsku foliju ili nešto slično. Sladoled jednostavno ne smiješ stavljati direktno na roštilj.
Brzi ljetni recept: Svježe šnite s malinama i pudingom su idealne za ovo vrijeme
2. Sladoled s panadom od kokosa
Sastojci:
• 7 bjelanaca
• malo šećera u prahu
• 5 kuglica sladoleda po tvom izboru
• malo pahuljica od kokosa
Priprema
Stavi bjelanca u posudu. Premaži time kuglice sladoleda i stavi u zamrzivač. Tako će nastati tvrdi zaštitni sloj te zaštititi led od topline. Zatim ponovno premaži bjelancima. Pomiješaj malo šećera u prahu i mrvica kokosa pa u tome paniraj sladoled. Peci na aluminijskoj foliji na roštilju ili na 200 stupnjeva u roštilju sa zatvorenim poklopcem.