Ovo je definitivno najoriginalniji desert za ljetna druženja: isprobaj sladoled s roštilja

Shutterstock Najbolji i definitivno najoriginalniji desert za roštiljanje: sladoled s roštilja
Vidi originalni članak
  • Hrskavo i toplo izvana, ledeno iznutra? 
  • Moguće je uz ovaj izvrsni recept za sladoled s roštilja
  • Iskušaj ovaj savršeni desert na sljedećoj roštiljadi 

Kako hladni sladoled i vrući roštilj idu zajedno? Nikako, mnogi će pomisliti. Ali, postoje načini kako pripremiti ukusni sladoled na roštilju! Rezultat je desert koji je izvana hrskav i topao - a iznutra hladan i osvježavajući. Zvuči ukusno, zar ne?

Evo što treba znati

Kako se sladoled ne bi otopio na roštilju, potrebna mu je svojevrsna „ljuska“. Tako unutrašnjost (tj. sladoled) ostaje fino hladan, a dobiva hrskavu koricu. To najbolje djeluje s beze oblogom, tj. s ljuskom od bjelanaca ili s panadom od kokosa. 

Life&style Brzi ljetni recept: Kolač od pudinga i svježeg sira bez biskvita

1. Sladoled u ljusci od bjelanaca

Sastojci:

• 7 bjelanaca
• malo šećera u prahu
• 5 kuglica sladoleda po tvom izboru
• 5 malih gotovih biskvita

Priprema

Stuci bjelanca s malo šećera u prahu da nastane čvrst snijeg. Neka bude otprilike 1-2 bjelanca po kuglici sladoleda. Prekrij snijegom kuglu i stavi je na mali biskvit. Peci sladoled na roštilju (idealno bi bilo u kuglastom roštilju koji se da zatvoriti). Temperatura bi trebala biti oko 200 stupnjeva. Čim bjelanjci postanu svjetlosmeđi, sladoled je gotov. Savjet: umjesto gotovog biskvita možeš upotrijebiti i aluminijsku foliju ili nešto slično. Sladoled jednostavno ne smiješ stavljati direktno na roštilj.

Brzi ljetni recept: Svježe šnite s malinama i pudingom su idealne za ovo vrijeme

2. Sladoled s panadom od kokosa

Sastojci:

• 7 bjelanaca
• malo šećera u prahu
• 5 kuglica sladoleda po tvom izboru
• malo pahuljica od kokosa

Priprema

Stavi bjelanca u posudu. Premaži time kuglice sladoleda i stavi u zamrzivač. Tako će nastati tvrdi zaštitni sloj te zaštititi led od topline. Zatim ponovno premaži bjelancima. Pomiješaj malo šećera u prahu i mrvica kokosa pa u tome paniraj sladoled. Peci na aluminijskoj foliji na roštilju ili na 200 stupnjeva u roštilju sa zatvorenim poklopcem.

Life&style Osvježavajući ljetni desert: Ledena krema s malinama i preljevom od čokolade, mljac!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr