Ovo je 5 najboljih besplatnih aplikacija za video pozive - a usput se s frendicama možeš i zaigrati

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • U vrijeme pandemije koronavirusa osobito smo zahvalne izumu video chata
  • Fino si možeš napraviti lagani džin tonik i pričati s ekipom putem neke od sjajnih aplikacija za video chat
  • Donosimo ti 5 najboljih aplikacija za „druženje na daljinu“

Hm, proljeće je stiglo, a mi u kućama i stanovima. Ali ti bi ipak rado s frendicama otišla nekud van i nešto popila (hm, kakvo je vrijeme ni kuhano vino ne bi bilo loše) i popričala o svemu i svačemu. I mi bismo to rado, vjeruj nam! Međutim, korona nam je pomrsila račune. Ali, srećom postoje aplikacije za video chat! Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji imamo osjećaj kao da smo zajedno. A pri tome ne moraš ni imati hlače na sebi! Kako bi znala koje aplikacije možeš koristiti i u čemu se razlikuju, napravile smo kratak pregled…

1. WhatsApp

WhatsApp vjerojatno već imaš na svom pametnom telefonu pa ne moraš downloadati posebnu aplikaciju. Ako želiš s nekim biti na chatu, stisni malu kameru gore desno te započni video chat. Mogu sudjelovati do četiri osobe istovremeno. Vrlo je jednostavno, a kvaliteta je zato nešto slabija.

2. Houseparty

Houseparty je nešto poput pijane najbolje prijateljice među video chatovima. Tko ne želi samo pričati, nego se i igrati s nekim – na pravom je mjestu. Igrica ima više – zabavit ćete se i ubiti vrijeme. A to je baš ono što vam treba u ovo vrijeme izolacije – definitivno vrijedi isprobati.

3. Skype

Kad je riječ o video chatu, većina odmah pomisli na Skype. Aplikacija je dostupna za mobitele, tablete, PC i Mac. U grupnom pozivu može sudjelovati do 50 osoba. I ljudi bez Skypea mogu sudjelovati preko linka. Ova aplikacija je praktična i prilično jednostavna za korištenje.

4. Zoom

U besplatnoj verziji aplikacije Zoom može chatati 100 osoba 40 minuta (kad prođe 40 minuta, morate započeti novi video chat). Putem pozivnog linka ili Meeting ID i lozinke možeš jednostavno pozvati druge osobe na razgovor (ne treba im korisnički račun kako bi sudjelovali). Chat se brzo pokrene i funkcije su jednostavne. Za vrijeme video chata možete pismeno čavrljati ili čak dijeliti dokumente. Zbog toga se aplikacija rado koristi za poslovne sastanke kao alternativa Skypeu.

Borba protiv virusa Ovo je jedini ispravan način kojim ćeš u potpunosti očistiti svoj mobitel od bakterija i virusa

5. FaceTime

FaceTime je aplikacija za videotelefoniju tvrtke Apple – ako imaš Android, ne možeš je koristiti. Kako bi nazvala svoje prijateljice, moraš putem iPada ili iPhonea pokrenuti aplikaciju FaceTime te unijeti svoj Apple-ID te telefonski broj i email adresu – ako želiš biti dostupna na FaceTimeu. Aplikacija automatski povuče tvoje kontakte te odmah možeš pronaći željene osobe na listi. Preko aplikacije mogu istovremeno razgovarati do 32 osobe. Kvaliteta videa je prilično dobra, a upravljanje jednostavno. Za Apple korisnike vjerojatno najpraktičnija varijanta.

Posjeti Miss7.24sata.hr