Ovih 8 stvari nikada ne bi trebala raditi kao gost na vjenčanju

shutterstock Što ne bismo smjeli raditi kao gosti na vjenčanju
Vidi originalni članak
  • Sezona vjenčanja je u punom jeku, stoga je dobro ponoviti neka nepisana pravila
  • Neke od ovih stvari ti mladenci možda neće pretjerano zamjeriti, ali neki su ipak ozbiljniji promašaji 
  • Nemoj previše improvizirati i napravi sve da u prvom planu budu mladoženja i mlada, to je ipak njihov dan

Ako si pozvana na vjenčanje, ni u kom slučaju nemoj raditi sljedeće stvari, prvenstveno zbog mladenke i mladoženje. Ovih 8 stvari nikada  ne bi trebala raditi kao gost na vjenčanju

Sjesti u prvi red

Prvi red na svadbenoj ceremoniji obično je rezerviran za obitelj mladenke i mladoženja. Osim ako ti baš striktno nije dodijeljeno mjesto u prvom redu, sjedni malo pozadi.

Povesti nekoga na vjenčanje

Stvari poput budžeta za hranu i piće te raspored sjedenja planiraju se unaprijed. Stoga je mladencima važno da se sve strogo poštuje. E sad, ako nekoga nenajavljeno dovedeš na vjenčanje, to ne može stvoriti samo kaos u planiranju, nego i ljutiti par. Ako želiš nekoga povesti sa sobom, najbolje je to na vrijeme razjasniti s mladencima.

Nositi bijelu haljinu

Na vjenčanju je bijela boja rezervirana za mladenku, osim ako mladenci ne traže drugačije. Stoga se odluči za odjeću koja ne podsjeća na mladenkinu. Dakle, najbolje je ne nositi dugu bijelu haljinu. 

Moda Crne vjenčanice su sve popularnije: Možeš li se ikako zamisliti u crnome na svom vjenčanju?

Nositi blistave dodatke za kosu

Baš kao i kod haljine, tvoj pribor za kosu ne bi trebao biti previše upadljiv kako se ne bi odjednom našla pred prijetećim pogledom mladenke. Zato je bolje izbjegavati nošenje nakita ili vjenčića od cvijeća u kosi.

Doći prekasno

Uvijek je bezobrazno kasniti, ali osobito je bezobrazno zakasniti na svadbenu ceremoniju. Svakako si ostavi dovoljno vremena da stigneš na vrijeme kako bi se pozdravila s drugim gostima te pronašla mjesto. Ceremonija vjenčanja veliki je trenutak mladenke i mladoženje i ne bi je trebali ometati zakašnjeli gosti.

Objaviti slike na Internetu

Na vjenčanju se snima puno fotografija pa nema ništa loše u tome da napraviš nekoliko snimaka za svoj privatni foto album. Međutim, prije nego što objaviš slike vjenčanja na svojim društvenim mrežama, trebala bi pitati mladenku i mladoženju za dopuštenje.

Moda Vjenčanice na crvenom tepihu: 11 slavnih dama koje su odlučile da vjenčanice nisu samo za vjenčanje!

Prerano otići kući

Premda svadbena svečanost možda nije najbolja zabava, pristojno je ne otići odmah nakon obroka. To je nepravedno prema bračnom paru, uostalom, uložili su puno vremena i novca u planiranje proslave. Ako imaš baš jako važan razlog da rano napustiš zabavu (na primjer, jer teta čuvalica nema toliko vremena), na vrijeme obavijesti mladence.

Održati improvizirani govor

Ceremonija vjenčanja i proslava nakon toga obično su dobro planirani i tempirani. Sukladno tome, nije dobra ideja spontano planirati govor ili bilo koji drugi javni nastup. Premda to može biti dobronamjerno iznenađenje za mladence, moglo bi omesti cijelu ceremoniju. Najbolje je prethodno razgovarati s nekim tko poznaje plan vjenčanja (planer vjenčanja ili kum) i zajedno pronaći odgovarajući termin.

Posjeti Miss7.24sata.hr