Ovi slani karamel browniji tope se u ustima, a ne peku se i jednostavno ih je pripremiti
- Blogerica Arisha Ladhani se zdravo hrani
- Stoga priprema lagane i zdrave karamel brownije
- Ovaj desert se ne peče, a toliko je ukusan i sočan da ga se ne isplati propustiti!
Pa tko ne voli sočne, „čokoladaste“, ukusne brownije?! Još ako ih možemo jesti bez grižnje savjesti, odnosno, zdravi su, teško da će im netko odoljeti. Spravljaju se doista jako jednostavno i brzo – čak ih ne treba ni peći!
Sastojci
Za brownije
• 1 i ½ šalica datulja
• 1 šalica oraha
• ½ šalice lješnjaka
• 1/3 šalice kakaa u prahu
Za slanu karamelu
• ½ šalice maslaca od badema
• ¼ šalice javorovog sirupa
• 1 žlica bademovog mlijeka
• 1 žlica ulja od kokosa
• ¼ žličice morske soli
Priprema
1. Za brownije stavi sve sastojke u mikser te miksaj dok ne nastane konzistencija dobra za brownije.
2. Potom pritisni smjesu u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje.
3. Za slanu karamelu pomiješaj sve sastojke u glatku smjesu pa prelij po smjesi za brownije. Stavi kalup u zamrzivač da se kolač stvrdne (barem na sat vremena).
Savjet: za ovaj recept koristi mekane medjool datulje. Ako datulje nisu mekane, namoči ih u toploj vodi 5-10 minuta, ocijedi te onda koristi u receptu.