Ove namirnice nikada nemoj stavljati na pizzu

Instagram @haileybieber
Pizza je jedno od omiljenih jela mnogih ljudi jer nudi brojne mogućnosti kombinacije sastojaka. No, neke je bolje ne koristiti pri njezinoj pripremi
Vidi originalni članak

U početku zamišljena kao jelo za siromašne, pizza je postala prava kulinarska poslastica kojoj malo tko može odoljeti. U prilog tome svakako ide činjenica da nam ovaj omiljeni talijanski specijalitet nudi bezbroj mogućnosti kombiniranja sastojaka pa svatko bira kombinaciju prema svojim preferencijama. I dok su origano, gljive, šunka i rajčica itekako poželjni na pizzi, neke sastojke bolje je izbjegavati u širokom luku. U nastavku otkrij koji su to: 

1. Agrumi

Dobro je poznata činjenica da mliječni proizvodi i agrumi ne idu zajedno jer se citrusno voće u kombinaciji s mliječnim proizvodima zgrušava. Osim što ne izgleda najbolje, takva kombinacija sastojaka nije ni malo ukusna. Imaj to na umu prije nego li na sir staviš limun, naranču i slično voće. 

2. Majoneza

Kad su u pitanju kečap i majoneza, praksa je pokazala da se ljudi uglavnom dijele u dvije skupine - ljubitelje kečapa i ljubitelje majoneze. Pa, ako si u drugoj skupini i ako tvoj odabir uvijek pada na majonezu, morat ćemo te razočarati. Naime, kako je sir neizostavni sastojak svake pizze (u velikim količinama), dodatna količina masnoća i kalorija apsolutno je nepotrebna na tvom komadu pizze. Imaj to na umu prije nego što posegneš za ovom 'turbo' kaloričnom namirnicom. 

Life&style Jednostavno genijalno: znamo kako podgrijati pizzu da opet bude hrskava

3. Zelena salata

Još jedna namirnica koju bi trebala izbjegavati na svojoj pizzi je zelena salata za kojom rado posežemo u pripremi sendviča. I dok je savršeno upotpunjuje svaki sendvič, ova namirnica nije najsretniji dodatak za pizzu. Naime, zelena salata ne podnosi toplinu i u izravnom doticaju s njom odmah se osuši i uvene. A svi dobro znamo koliko je neukusna kao takva! 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr