Ove knedle s jagodama izgledaju sjajno, sočne su i ukusne - a jednostavno se pripremaju
- Sezona je jagoda pa je samim time sve puno recepata koji uključuju ovo voće
- Pronašli smo zanimljiv recept za knedle, odnos okruglice punjene jagodama
- Neće ti biti potrebno puno vremena, a okus i izgled jela će te oduševiti
Sezona je jagoda pa tražimo što više zanimljivih deserata u koje možemo staviti mnogima omiljeno voće. Tako smo naišli na recept za knedle punjene jagodama. Knedli, odnosno okruglice, jelo je koje je vjerojatno svatko od nas probao u životu. Vrlo su jednostavne za pripremu, a zasitne i ukusne. Volimo ih jesti sa šljivama i marelicama, no ovaj recept nam se čini jako zanimljiv. Na Instagram profilu Slatki svijet oduševio nas je njihov izgled, a sam postupak nije kompliciran.
Sastojci:
- 1 kilogram krumpira
- 2 jaja
- 50 grama maslaca
- prstohvat soli
- 400 grama glatkog brašna
- 12-16 većih jagoda
- 100 grama kokosa
- aroma maline ili jagode
- 2 vanilin šećera
Priprema:
- Krumpir skuhaj u ljusci, a nakon što je kuhan oguli mu ljusku te dodaj maslac i malo soli. Od krumpira napravi pire te pusti da odstoji.
- U ohlađeni pire krumpir dodaj jaja te dobro izmiješaj. Zatim dodaj brašno te napravi glatko tijesto od kojeg ćeš oblikovati knedle. U svaku knedlu utisni jednu jagodu.
- Na vatri zagrij vodu, a kad zakipi ubaci nekoliko knedli. Kada isplivaju na površinu, kuhaj ih još 10 minuta, a kada su kuhane, izvadi ih izvode te ocijedi višak.
- U posudu s poklopcem stavi kokos te mu dodaj nekoliko kapi arome jagode ili maline. Zatvori posudu i dobro je protresi. Dobit ćeš obojeni kokos u koji dodaj vanilin šećer.
- Knedle izvađene iz vode stavi u smjesu obojenog kokosa i vanilin šećera te ih dobro uvaljaj.