Ove 4 stvari u kući trebala bi čistiti svaki dan, potrebno ti je samo nekoliko minuta

shutterstock Ove stvari bi trebala svaki dan čistiti kod kuće
Vidi originalni članak
  • Priznaj: ni ti ne voliš čistiti i prati
  • Međutim, to je kućanska zadaća koju jednostavno moramo obavljati 
  • A ove četiri stvari trebala bi čistiti svaki dan!

Gotovo nitko ne voli čistiti. Uostalom, ribanje i pranje oduzimaju puno vremena koje bismo sigurno mogli ljepše provesti. Ali, trebala bi svaki dan žrtvovati nekoliko minuta za sljedeće četiri stvari…

Operi suđe

Ne smiješ ostavljati korišteno posuđe danima prljavo u kuhinji ili blagovaonici, osobito ako su na njemu zalijepljeni ostaci hrane. Bolje ga je odmah isprati ili staviti u perilicu posuđa. Osobito se ljeti na umaku od rajčice, ostacima povrća i sličnom može brzo stvoriti plijesan, a hrana koja se raspada može privući muhe i druge male životinje, koje se pak množe brzinom munje.

Life&style Jednostavno, ali genijalno: 3 tajne ljudi koji uvijek imaju savršeno čiste domove

Razvrstaj i iznesi kuhinjski otpad

Ono što vrijedi za ostatke na tanjuru vrijedi i za one u smeću. Ako puno kuhaš, trebala bi svakodnevno razvrstavati te vani odlagati smeće i ostatke. A kad smo već kod toga, ponesi i smeće iz kupaonice sa sobom.

Prebriši kuhinju 

Prljavština se brže širi u kuhinji nego u ostalim prostorijama u stanu. Prilikom prženja nešto pršti iz tave, kada otvoriš konzervu nešto pođe po zlu ili nož s namazom sleti na radnu površinu. Obriši kuhinjsku ploču i stol barem jednom dnevno.

Life&style Najprljavija površina u kući ne krije se u WC-u niti u kuhinji već u spavaćoj sobi

Operi tuš

Sigurno znaš koliko je dugotrajno i neugodno uklanjati ostatke sapuna i mrlje od kamenca sa zidova tuš kabine. Ovdje možeš poduzeti mjere opreza! Nabavi brisač za tuš s kojim na brzinu možeš obrisati kabinu i pločice nakon tuširanja te tako ukloniti ostatke vode i spriječiti stvaranje kamenca i plijesni. Potrebno je samo nekoliko sekundi, ali će ti uštedjeti puno muke nakon toga.

Što ne moraš raditi svaki dan

Ne moraš usisavati svaki dan. Također nije potrebno svaki dan čistiti prozore ili ogledala. Baš kao i čistiti aparat za kavu i pećnicu.

Posjeti Miss7.24sata.hr