Ovako za samo 15 minuta možeš odglumiti da ti je stan čist i pospremljen

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Dobiješ napad panike kad ti netko spontano najavi da će doći u posjet?
  • Evo 11 koraka koji će ti pomoći da na brzinu pospremiš stan. Bar naoko
  • Zatvori ladice, protresi jastuke, sav nered sakupi u košaru i sakrij, priguši svjetla...  

Čak i ako jednom tjedno spremamo i čistimo stan, u danima između čišćenja na neki čudnovat način nagomilaju se hrpe stvari naokolo – pa stan izgleda nepospremljeno. Mi se, naravno, u tom kreativnom kaosu možemo lako snaći i sasvim dobro živjeti. Ali kad nam se najave gosti – upomoć! Onda nemamo toliko puno vremena za pospremanje i važno je dobro iskoristiti svaku minutu! 

via GIPHY

Zvuči poznato? Onda bi svakako trebala uzeti u obzir sljedeće savjete – s pomoću kojih ćeš na brzinu i bez stresa pospremiti stan! 

1. Prvo ono najvažnije

U kojoj prostoriji ćete provoditi najviše vremena? Tamo počni s pospremanjem. Tada vrijedi pravilo: prvo veće, a onda manje stvari. 

2. Napravi zabranjenu zonu

Sigurno u stanu postoji neko područje gdje tvoji posjetitelji neće gurati nos. Tamo možeš staviti sve što nije za pokazivanje. 

Life&style 5 trikova za uvijek uredan dom od najslavnije guruice za čišćenje na svijetu

3. Jedna košara za sve 

Razni papiri, igračke, komadi odjeće – najveći nered nastaje kad su stvari po podu, na stolu, kauču ili negdje nabacane po policama. Uzmi jednu oveću kutiju ili košaru te pobacaj u nju sve te predmete. Po mogućnosti poklopi i stavi u zabranjenu zonu. 

via GIPHY

4. Dobro protreseno je pola posla 

Uzmi zgužvane jastuke s kauča, protresi ih i uredno složi. Ako imaš prekrivač – protresi, složi, zategni. 

5. Ekspresno usisavanje 

Uzmi usisivač i projuri njime kroz glavne prostorije - hodnik kojim gosti ulaze i dnevnu sobu ili blagavaonicu, ovisno gdje ćete već biti. Pod bez prašine i raznog smeća izgleda (katkad) kao da je netom opran. 

Life&style Ocat na tostu: kladimo se da za ovaj kuhinjski trik još nisi čula!

6. Slaganje u vis 

Sakupi stare novine i knjige te ih uredno složi jedne na druge uz rub stola. I daljinske upravljače možeš složiti na vrh hrpe. 

7. Provjera površina 

Pređi krpom za čišćenje od mikrovlakna preko površina gdje se obično sakuplja prašina - poput polica i televizijskog ekrana. Jesu li svi okviri od slika na zidu ravni? 

via GIPHY

8. Idi u kupaonicu! 

U nekom trenutku će sigurno tvoj posjetitelj trebati do toaleta - dakle pobrini se za osnovni red: čisti ručnik za goste, toaletni papir i sapun za ruke, te makni osobne predmete (četkicu za zube, četku, kreme…) sa umivaonika. Nanesi malo tekućine za čišćenje stakla na ogledalo te na brzinu prebriši toaletnim papirom. U zahodsku školjku stavi sredstvo za čišćenje i pusti vodu nekoliko puta te počisti četkom ako treba. 

9. U kuhinju! 

Stavi prljavo posuđe u perilicu. Ako je nemaš, onda sakrij posuđe u pećnicu. Mokrom krpom prebriši radne površine i sudoper. Savjet protiv mirisa od jela: koru od limuna, prutiće cimeta ili klinčiće zakuhaj u otklopljenom loncu. 

10. Zatvori otvore 

Zatvori sva vrata od ormara i soba te ladice. Spusti dasku na zahodskoj školjki te navuci zastor na tušu ako ga imaš. 

Čišćenje Imamo recept za genijalan sprej od 4 sastojka kojim možeš očistiti baš sve u kući!

11. Pobrini se za atmosferu 

Priguši svjetlo, zapali mirisnu svjećicu te pusti tihu glazbu. Ugodna atmosfera je vrlo bitna. 

Posjeti Miss7.24sata.hr