Ovaj trik za izlijevanje masti u sudoper bez da ga začepiš je izvrstan

shutterstock Žena je podijelila trik za rješavanje masti bez bacanja u odvod
Vidi originalni članak
  • Anonimna žena iz Australije otkrila je pametan način da se riješimo masnoće od prženja
  • Ispričala je kako na praktičan način zbrinuti masnoću od pečenja bez da je jednostavno izliješ u odvod
  • No, to najčešće završi nakupljanjem masnoća u cijevi, začepljenjem odvoda ili u najmanju ruku smradom

Kuhanje i čišćenje dva su zadatka u kojima ne uživamo uvijek. Međutim, to ne znači da ih jednostavno možemo izbjeći. U međuvremenu, postoje neki od nas koji vole kuhati, a mrze čistiti. Ima čak i ljudi koji vole čistiti i mrze kuhati. Nažalost, ova dva posla često su isprepletena, a vruća mast je jedan od najgorih nereda za čišćenje.

Saznajemo Ribanje je prošlost! Uz ovaj trik ćeš bez muke ukloniti zagorjele mrlje s vanjske strane posuđa

Voljeli bismo da postoji trik koji bi nam mogao pomoći u ovom košmarnom iskustvu. Bilo da pečeš hamburgere ili odrezak, mast za sobom ostavlja mnogo nereda. Naravno, možeš je izliti u sudoper, i to relativo glatko može proći - nekoliko puta. Ili još nekoliko puta. No, ne bi li voljela metodu koja ipak nije toliko rizična? Ulijevanje ulja za kuhanje i masnoće kroz otvor sudopera može biti problem jer će neizbježno rezultirati začepljenim sudoperom, jer se mast i masnoća zgušnjavaju u cijevi i skupljaju drugu hranu, uzrokujući začepljenje ili u najmanju ruku smrad.

Evo zašto bi trebala staviti aluminijsku foliju u perilicu posuđa - iznenadit ćeš se rezultatom

Podijelivši svoj trik na Facebooku, vlasnica Beyond the Hem Boutiquea, napisala je trik koji će pomoći mnogim ženama. Otkrila je pametan trik kako se riješiti vruće masnoće, a da se pritom nijedna kap ne prolije u odvod i ne izazove veliki nered u tvojoj kanti za smeće.

Da bi odložila masnoću bez muke, trebat će ti samo malo aluminijske folije. Foliju uguraj u početak odvoda u svom sudoperu, a nakon toga mast iz tave trebaš uliti u foliju i ostaviti da se malo ohladi. Nakon što se mast ohladila i skrutila, možeš jednostavno smotati foliju i baciti je u smeće. Pusti da se potpuno ohladi prije nego što je baciš u smeće ili ćeš imati još veći nered.

Life&style Zašto bi trebala držati dasku za rezanje u hladnjaku? Razlog je nevjerojatno kreativan i jednostavan

Naravno, ako pokušavaš zbrinuti ulje, a ne mast, neće se stvrdnuti, ali još uvijek ga možeš 'umotati' u foliju i baciti kad se ohladi - samo provjerit je li komad folije dovoljno velik da je zgužvaš i stvoriš malu vrećicu. Dakle, kada je u pitanju izlijevanje masnoće u odvod, nemaš više isprike i nema potrebe nastaviti koristiti ovu zastarjelu metodu zbrinjavanja. Dani u kojima si dovodila odvod u opasnost ili imala prolivenu masnoću po košu za smeće su sada prošlost.

Posjeti Miss7.24sata.hr