Ovaj model grudnjaka može spriječiti rast tvojih grudi ako ga predugo nosiš, tvrdi ekspertica

Freepik/senivpetro
Vidi originalni članak
  • Jesi li znala da vjerojatno nosiš pogrešnu veličinu grudnjaka?
  • Loš grudnjak može izazvati i bolove u leđima i ramenima
  • U nastavku ti donosimo kako odabrati pravi model za tebe

Izabrati dobar grudnjak dovoljno je teško samo po sebi, zbog prevelikog izbora stilova, boja, ali i brojeva koji se mogu i mijenjati.
Neki modeli mogu i ograničiti i razvoj grudi ako ih nosiš dugo, svaki dan i tijekom dužih vremenskih perioda. Saznaj koji modeli grudnjaka mogu loše utjecati na rast i razvoj tvojih grudi.

Istraživanje koje je provela poznata tvrtka donjeg rublja, Victoria’s Secret, otkrilo je kako čak 80 posto žena ni ne zna svoju ispravnu veličinu grudnjaka.

Žene s većim grudima trebale bi skratiti vrijeme nošenja sportskih grudnjaka i topića kako bi spriječile oštećenja svojih grudi. Stručnjaci ne preporučuju nošenje sportskih grudnjaka svakog dana za žene s većim poprsjem.

Sportski grudnjaci stisnu grudi, što s vremenom može oštetiti tkivo grudi i utjecati na tvoj limfni sustav, ali i na rast i razvoj tvojih grudi.

Stručnjakinja Olivia Hogan u razgovoru za Tylu je savjetovala kako bi žene trebale tražiti grudnjake s visokim dijelom u sredini, koji spaja košarice. Iako mnoge žene zaziru od grudnjaka sa žicom jer se smatraju neudobnima, to se zapravo događa jedino kad ti grudnjak ne odgovara.

Life&style Što misliš, bi li tvoj grudnjak prošao na takozvanom testu prstima?

Za najbolju potporu, u žicom učvršćenu košaricu tkivo grudi trebalo bi sjesti u potpunosti. Također, ni naramenica grudnjaka ne bi trebala biti ne prelabava, ni prečvrsta.

Ženama s manjim grudima najbolje pristaju “balconette” modeli, a grudnjake s dubokim izrezom trebale bi izbjegavati. Upravo taj model u njihovom slučaju mogao bi utjecati na rast i razvoj njihovih grudi jer s tim modelom neće dobiti potporu koja im je potrebna, za razliku od “balconette” modela koji za većinu oblika grudi pruža potporu.

Grudnjak s potporom ne tiče se samo tvojih grudi, jer loš grudnjak može utjecati i bolove u leđima, napetost u ramenima i nelagodu.

I TikTokerica @daelynnicole, koja je dugo radila u Victoria’s Secretu, dala je svojim pratiteljicama nekoliko savjeta, a mnoge žene bile su joj zahvalne na videu.

 

@daelynnicole_ the more you know 🤓 thinking about making this a series bc there is just.. so much. #fyp #foryou #bra #knowledge #girls #mentoo ♬ original sound - daelynnicole

 

Odličan savjet je da kad kupiš novi grudnjak, uvijek ga kopčaš na zadnju kukicu, a kako se traka grudnjaka rasteže s vremenom, tako ga onda možeš i kopčati, na sve bližu kukicu.

Life&style Nitko se ne bi trebao miješati u to nosimo li ili ne nosimo grudnjak - žene podijelile svoja iskustva

Posjeti Miss7.24sata.hr