Ovaj korak u pečenju kolača možeš (gotovo) uvijek preskočiti

Shutterstock Ovaj korak možeš kod recepta gotovo uvijek preskočiti
Vidi originalni članak
  • Voliš peći kolače i uvijek otkrivaš nove slastice koje bi mogla pripremiti? 
  • Jesi li pritom "štreberica" koja prati recept od slova do slova ili improviziraš mijenjajući ga po svom?
  • Možda si već otkrila da u receptima za kolače postoji korak koji je zapravo suvišan

Bilo da su to kolači, keksi ili složene pite: prilikom pečenja korisno je točno se pridržavati recepta. To će ti gotovo sigurno dati konzistenciju i okus koji je obećam. Ali, jedan korak koji se pojavljuje u mnogim receptima za pečenje može se sigurno preskočiti...

Life&style Kvari li se brašno? Kuhari kažu - da! Evo kako znati kad je pokvareno

Prosijavanje brašna. Brašno je često potrebno prosijati kako bi postalo posebno fino i bolje se kombiniralo s ostalim sastojcima. I prosijavanje bi trebalo imati još jednu prednost: u nekim receptima sastojci se mjere u šalicama. Ovisno o tome koliko je čvrsto brašno spakirano u vrećicu, šalice s neprosijanim brašnom mogu biti teže od šalica s prosijanim brašnom.

via GIPHY

Međutim, dok su tehnike mljevenja pšenice nekad bile daleko neučinkovitije te brašno nije uvijek bilo jednako fino mjeveno, danas, zahvaljujući modernim tehnologijama, ono više nema grudica.

Općenito je najbolje brašno ne čuvati u vrećici, nego ga umjesto toga staviti u hermetički zatvorenu posudu. Ako se u njemu ipak stvore grudice, lako ih možete „razbiti“ s  pomoću vilice ili pjenjače.

Trebaš zgusnuti umak, varivo... Kad je bolje upotrijebiti brašno, a kad kukuruzni škrob?

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr