Ovaj keto kolač s ricottom i aromom limuna je preukusan, a ima minimalan udio ugljikohidrata
Ovaj kolač je kao stvoren za uživanje tijekom ljetnih dana
Sastojci
- 120 grama omekšalog maslaca
- 280 grama šećera, uzmi ksilitol ili eritrol za dijetnu verziju
- 1 mahuna vanilije
- 1/4 šalice limunove korice
- 4 jaja sobne temperature, odvoji bjelanjak i žumanjak
- 240 grama bademovog brašna
- 300 grama ricotte
- Nasjeckani bademi za ukrašavanje
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih.
- Podlogu i stranice kalupa za tortu promjera 20 cm obloži papirom za pečenje i ostavi po strani.
- Mikserom umuti maslac, 165 grama šećera, vaniliju i limunovu koricu i muti 8 do 10 minuta ili dok smjesa ne postane kremasta.
- Polako dodaji žumanjke, jedan po jedan, nastavljajući mutiti dok se potpuno ne sjedine.
- Dodaj bademovo brašno i muti dok se ne sjedini s ostatkom smjese.
- Dodaj Ricottu.
- U čistoj zdjeli ručnim električnim mikserom umuti bjelanjke dok ne postani čvrsti te dodaj šećer.
- Postupno dodaj preostali šećer smjesi s bjelanjcima i muti dok ne dobiješ čvrsti bijeli snijeg.
- U prethodnu pripremljenu smjesu polako dodaj trećinu umućenih bjelanjaka, zatim dodaj i ostatak bjelanjaka polako miksajući sve zajedno.
- Smjesu izlij u kalup za tortu. Površinu ukrasi bademovim listićima i peci 40 do 45 minuta ili dok ne postane čvrsta na dodir.
- Ostavi je u kalupu dok se potpuno ne ohladi i pospi šećerom u prahu